Még egy hónap piacolás

Egy hónap már eltelt, további szűk egy hónap még hátra van a Csizmában a Mercatóból, így összedugtuk kicsit a fejünket, hogy ne maradjatok piacos poszt nélkül. Kevésbé koncentráltunk arra, hogy mi történt eddig, sokkal inkább arra, hogy mit várunk még a Marotta,Ausilio-tandemtől.

Olaszországban a tavalyi nyárral ellentétben nem az első forduló előtt zár a piac, hanem csak szeptember 2-án, így idő maradt bőven, ráadásul addig két forduló is lemegy az új bajnokságból, így augusztus végén fokozódhat a hírcunami és a pánikvásárlás egy-egy rosszul sikerült rajt után.

Az olasz transzferablaknál sokkal korábban, augusztus 8-án zár Angliában a buli, ennek pedig óriási jelentősége van az olasz csapatokra nézve. Leginkább Manchester vörös oldalára kell figyelni, hiszen az ő piaci mozgásuk szinte az összes olasz élcsapat további stratégiáját meghatározhatja. Összejön-e  Lukaku-Dybala csere? Ha nem, mi lesz Dybalával, Lukakuval, Icardival? Eladják-e Pogbát? Ha igen, SMS-sel vagy Bruno Fernandessel pótolják? Ha nem, mi lesz a fenti két játékos sorsa? Ha a Buzizebrának nem jön össze Lukaku, Icardi felé fordulnak? Ha összejön, Icardinak marad a Napoli? Mi lesz Perisic-csel, ha nem tud Angliába menni? Egyalátalán, van olyan topcsapat (nevében vagy tén ylegesen), akit ő is elfogadna és a csapatnak is kell? Mind-mind olyan kérdés, amivel kapcsolatban ugyan sokkal okosabbak nem feltétlen leszünk péntek reggel, de a csapásirányt megmutathatja.

Lássuk azt, hogy mit szeretne a szerzőcsapat! Két kérdés, rengeteg válasz, vélemény, vágy.

1. Hány helyen lyukas a csapat, avagy minimum hány játékos érkezése tenne elégedetté a Mercato végén?

csabinterMessziről fogok indítani. Korábban – úgy 10-15 nyárral ezelőtt – kifejezetten szerettem a mercatós időszakot, de néhány éve már egyszerűen undorodom tőle. Nem tudom, hol és mikor romlott el, de elromlott. Idén tetőzött az egész, miután naponta 29 kitalált hírt kellett elolvasnom arról, éppen kinek az ügynöke zuhanyozik az Inter HQ-ban, melyik Real-játékos íratta be a gyerekét milánói óvodába és ki foglalózott le a Barcából egy házat a Comói-tó partján Zanetti szomszédságában. Igen, kitalált, mert elképzelhetetlennek tartom, hogy a június óta a sajtóban megjelent és a klubbal összeboronált 176 név mindegyike valós érdeklődést jelentett volna. Nonszensz. Irigylem azokat a billentyűkoptatókat, akik pénzt kapnak azért, amiért random bedobnak egy nevet, aztán összehánynak róla 5 bekezdést, amiben az érdemi információ annyi, hogy „felvetődött Pandacsöki Boborján Interbe igazolásának lehetősége.” Mi alapján? Ki a forrás? Honnan szedik? Én is tudok írni a konyhából egyet, miközben kavargatom a tejberizst.

Íme:

Inter continue its search for new strikers. According to newspapers, contacts have resumed for Bayer Leverkusen forward Kevin Volland.

The German was inquired by the Nerazzurri about a month ago and both sides are currently negotiating and trying to find the right solution. Volland does not exactly play in the first striker role and for this reason he is not an alternative to Lukaku. However, his offensive flexibility makes him an interesting card for Conte to play in his formation.

The German has a high value of €20M and there is a major competition for him with Valencia which could focus for Volland if they cannot close for Lucas Vazquez with Real Madrid.

However, Inter have made concrete steps in the last few hours, making Kevin Volland one of its main objectives.

Előszedtem egy tetszőleges hírt, átírtam a neveket meg a számokat és már mehet is ki az internetre!

Persze, tudom, én vagyok a hülye, amiért kattintok (egyébként a – számomra lassan idegesítő kategóriába lépő – Fedenerazzurra tákolmányaira legalább nem kell, mert rendre olyan kedvesek, hogy hosszú URL-t adnak a cikknek, amiben valamennyi fontos infó benne van). Ezzel szemben régen reggelente kinyitottam az újságot, vagy esténként a Beverly Hills-i zsaru reklámszüneteiben megnéztem a teletextet és olvashattam csillogó szemekkel a hírt, hogy Gombaszögi Ellát leigazolta az Inter, vagy szomorkodtam, amiért Tell Vilmost eladták Svájcba. Ennyi bőven elég volt. Napjainkban, ha akarom, se tudom elkerülni, hogy ne öntsenek ezerféle szükségtelen és fölösleges „információt” a pofámba egy Facebook- vagy Twitter görgetésnél: Barella egyre közelebb van, Nainggolan kedden orvosira megy Firenzébe, ja nem, pardon, szerdán és Cagliariba, Dzeko sorsa holnap eldől, Lukaku bármikor igent mondhat, Milinkovics-Szavics megkérte Marotta lányának a kezét, ami azt jelenti, hogy…Nem, nem, nem. Elég volt ebből.

Hogy a kérdésre is válaszoljak, amikor ezeket az indulattal túlfűtött sorokat pötyögöm, még se Dzeko, se Lukaku, se Cavani, se Neymar, se Crouch, se Olaf Marschall, se Di Natale, se Radó András nem került közelebb, úgyhogy minimum két támadóra számítok. Az se baj, ha ebből csak az egyik toronydaru, mert szerintem ebben az esetben Lautaro Martinez lenne a nagy ember alternatívája, a most még ismeretlen első számú secunda puntáé meg Politano. Hátul rendben vannak a dolgok, az esetleges beugrókkal is elégedett vagyok, a wingbackekkel már kevésbé. Lazaróban nem látom a nagy jót, Candreva kifacsart citrom, a túloldalon meg Asamoah egyedül van – ide mindenképp hoznék legalább egy leértékelt árutA Ninja elengedésével adná magát egy erős, támadóbb szellemű középpályás, aki képes szezononként legalább 7-8 alkalommal betalálni és kicselezni egy embert, de kinézem a szakvezetésből, hogy a Barella, Sensi, Brozovic kezdőhármassal, és a Gagliardini, Vecino duóhoz majd csatlakozó, szintén akciós középpályással mennek neki a szezonnak. Ez így nemhogy nem Juventus-detronizáló matéria, de még a Napoli megelőzésére is kevés.

lukaku-dybala.jpg

Csere-bere, fogadom?

touristiqueA két csatár hiánya égető kérdés, de a középpályán is elnéznék egy vezéregyéniséget. Bár ez igazából az ambícióktól függ, ha továbbra is a 4. hely behúzása a cél, akkor végig lehet tolni a szezont Barella-Brozo-Sensi sorral is, meg a jelenlegi cserékkel. Wingback poszton elég limitált a választék, Lazarót még nem ismerjük, Candreva kiégett, Dalbert pedig nálam eljátszotta az esélyeit. Elkélne tehát az erősítés, akár rangsorban Asamoah elé.

Rolkó_Mivel nagyon optimista vagyok, én azt mondom, minimum kettő igazolást várnék még, mindkettőt a támadó posztokra. Azt gondolom, ha oda lesz költve pénz, egy brutál, meccset eldönteni képes középpályásra már nem igazán marad, de nem is az a létfontosságú jelenleg, hanem hogy legyen értelmes, komolyan vehető csatárjáték.

Blazious: Az a helyzet, hogy jelen állapotok szerint gyakorlatilag semmit sem léptünk előre a két évvel ezelőtti helyzethez képest. Ráadásul Conte taktikájához teljesen más emberek kellenek, mint akik az előző évekből ránk maradtak. A két szél elég necces, a bal rendben van Asamoahval, de Dalbert helyére kellene valaki, Emersont én adnám. A jobb oldalon én bízom Lazaróban, más kérdés, hogy máris megsérült, és minimum 1-2 hónapra szüksége lesz az alkalmazkodáshoz, addig meg nézhetjük Candrevát.
Barella-Brozovic bajnok szintű kettős lehet, Sensi ügyes, de kellene még ide valaki. Így ez még mindig karcsú az előző évekhez képest, volt itt Rafinha – Brozo – Gagliardini, Brozo – Ninja – Vecino sor már, a jelenlegi Brozo – Barella – Sensi hármas még nem az a minőségi ugrás, amivel biztos dobogósok lennénk. Ide kell az a sztár, akit korábban ígértek, egy olyan játékos, aki az ész lenne a középpályán, és tudna hozni pár gólt is a bajnokságban. Sergej Milinkovic-Savic lenne ide az álom, Eriksen a másik.
Két csatár kell, ebben nincs vita, az egyik lehet Dzeko, de a másiknak szintekkel jobbnak kellene lennie. A Dzeko – Martinez párossal nem vágnék neki a bajnokságnak, akármennyit is fejlődött az argentin, ekkora súlyt még nem vinne el idén, Dzeko meg már a 35-höz van közelebb, mint a 30-hoz. Ez El-szintű csatársor, (Atalanta, Fiorentina, Lazio, Roma, Milan boldog lenne így). Ide kell egy sztár, kerüljön bármennyibe.
A minimum egy középpályás és két csatár, az ideális emellé még 1 wingback.

BobogoalSzélső védőnk Maicon óta nincs normális. Oda mind a két oldalra lehetne venni 1-1 wingbacket. Középpályára kellene egy ész, aki még lő 6-8 gólt a szezonban. Előre meg 2 jó csatár is jöhetne, ez a Martínez gyerek nem egy nagy durranás. Tehát 5 (nem töltelék) játékost várnék még.

ninogoffredo: Kettő, egy csatár és egy baloldali wingback mèg minimum hiányzik (Dalbert lehetőleg soha többèéne lépjen pályára nálunk).

PaulPierce34Három ember kell, két támadó és egy középső középpályás. Szerintem a baloldali wingback kérdése nem olyan égetően fontos, mert Asamoah rendben lesz kezdőként, maximum mögé kell majd ember cserének. Ameddig Perisic és Dalbert a keret tagja, addig viszont ez sem aktuális.

bimre_: Ideális esetben négy játékosnak kell érkeznie, 1 wingback, 1 középső középpályás és 2 csatár. Ha be kell áldozni valamit, talán a wingbacket lehetne, a másik három játékos mindenképpen szignifikáns pénzt fog elvenni a büdzséből.

sms.jpg

Manchester? Torinó? Milánó? Kaposvár? Vagy marad Róma?

2. Egy játékost Te választasz. Ki lenne ő?

csabinterMaradva a realitások talaján, ha már Djorkaeff visszavonult, valaki küldjön Milánóba egy SMS-t.

touristique: Illene egy támadót említeni, de igazából egyik jelöltről sem egyértelműen pozitív a véleményem. Viszont jó kis bolt lenne Icardit eladni a Napolinak, és az üzlet keretein belül áthozni Zielinskit mondjuk.

Rolkó_Én a Lukaku-témán teljesen rajta voltam, nagyon jó fitnek tartanám Serie A-ba, de ha valóban teljesen zátonyra futott a harc az ő megszerzéséért – márpedig jelenleg ez a szitu -, akkor Belotti a titkos favoritom. Kár, hogy róla egy kósza hang sem szólt.

BlaziousBarella állítólag már nagyon közel van, őt mindenképp hoznám. Lukaku lett volna az emberem, mert Conte nagyon akarja, és szerintem Olszországban nagyon jó lenne.
Igazából lassan mindegy, csak nagy név legyen, Bale, SMS, Lewandowski, Chiesa, Messi, Dybala, valaki, akivel megmutatjuk, hogy nem az első 4 a cél, hanem lassan a Scudetto. Ha választanom kell, akkor SMS, a csatárokat meg rábízom Marottára.

BobogoalMessi.

ninogoffredoAlexis Sanchezt – az elmúlt másfél éve nem úgy sikerült, ahogy tervezte, de azért a Copán megmutatta, hogy tud ő mèg (ha akar). Ráadásul Conte pont azèrt lépett le ’14-ben a zebracsapattól, mert nem vették meg neki. A chilei Wenger alatt simán jàtszott centert, sajnos a fizetését nem valószínű, hogy tudnánk állni.

PaulPierce34Cavani, de a tegnapi hírek szerint biztos, hogy ő nem érkezik. Így B-tervként Belottit mondom. Immobilét nem merem, mert a többiek kiraknak a szerkesztőségből.

bimre_: Hú, nagyon nehéz csak egyet választani. Onnan közelítem, hogy a jelenlegi keretnek ki tudna akkora minőségi előrelépést jelenteni, akkor Szergejt egy lepkefosnyival megelőzi Dybala, legyen ő.

Ezek voltunk, Mi, most pedig Ti jöttök kommentben akár itt, akár facebookon, hajrá!