Kezdődik a végrehajrá

4 forduló maradt hátra, indul a végső harc a dobogóért és a BL-ért, aminek 3, illetve 4 pontos előnnyel vágunk neki. A blogcsoportban PaulPierce34 kolléga megosztott a számolgatást még a Derby után, hogyan is érhetünk oda a BL-be, akit érdekel, csekkolja. Én leegyszerűsítve összefoglalom: négy meccsen 10 szerzett ponttal biztos a harmadik hely, 9 szerzett ponttal pedig a BL tuti (kilenc szerzett ponttal az Atalanta még megelőzhet minket egymás ellenivel, ha az összes hátralévőjét hozza).

Az első megállónk Udine, ahol az első kötelező győzelmet kell begyűjteni. A Friuliani már rég nem az a 2010-es évek elején látott masszív, európai kupára hajtó csapat, amely a kiváló scouting rendszerének köszönhetően nőtt fel időlegesen az épp lefele zuhanó nagyok helyére. Annyira nem, hogy az előző szezon után idén simogatja őket rendesen a kiesés nyirkos szele, jelenleg épp az utolsó nem kieső helyen vannak, 4 pont előnyben az Empoli előtt. Minden bizonnyal idén sem sikerül kiesniük, összehasonlíthatatlanul könnyebb az ő sorsolásuk, mint az Empolié, ugyanakkor a teljes nyugodtság és beleszarás állapotától is messze vannak.

Legjobb játékosuk kérdés nélkül az a Rodrgio De Paul, akit nagyon erősen összeboronáltak velünk még januárban, majd a negyedéves csend után ezen héten írta valamelyik olasz lap, hogy a transzfer „practically done”. Meglátjuk, most mindenesetre kapunk a játékából egy kis ízelítőt. Teszem hozzá gyorsan, mielőtt záporoznának a „kiafaszomezahulladék” és „buzikínaiak” – típusú kommentek, minden bizonnyal elsősorban minőségi keretmélyítés a cél vele.

Hogy egy kicsit a saját házunk tájékán is söprögessek, a legerősebb összeállításunkban lépünk pályára minden valószínűség szerint. Ez két események köszönhető: egyrészt Vecino összeszedett egy kisebb combsérülést a héten, így ő majd a Chievo kapuját riogathatja legközelebb, valamint Icardi állítólag két instára feltöltött dugós kép között elfelejtette, hogy még nincs vége a bajnokságnak, így Lautaro Martínez kezd centerben és Gagliardini a középpályán Brozo párjaként (végre és végre).

62 ponttal áll jelenleg a csapat, tavaly 72 ponttal csusszantunk be a negyedik helyre. Ahogy fentebb említettem, idén ez a pontszám biztos dobogót ér, ennek érdekében ma este győzelemmel kell elhagyni a Dacia Arénát, több botlás már nem fér bele.

Udinese-Internazionale, 20.30, TV: Digisport 1