Szökési kísérlet – II. rész

Nekiduráltuk magunkat vasárnap este, hogy egy kicsit meglógjunk az üldözőktől, kevés sikerrel, de sebaj, a Milan épp megtette azt szívességet, hogy visszazuhant a többi dobogóért harcoló színvonalára (nahát, ki gondolta volna, hogy ez lesz?!), úgyhogy tehetünk egy újabb kísérletet arra, hogy lélegzetvételnyi levegőhöz jussunk. A Genoa személyében kapott feladat cseppet sem megoldhatatlan, de nem volt az az elmúlt 5 évben sem, mégis vereséggel távoztunk 2014-től kezdve minden évben. Szép kilátások, nem?

Kezdjük viszont egy kis játékkal. A következő összeállításban lépett pályára az Inter, amikor legutóbb 3 ponttal távozott a Genoától: Julio Cesar – Faraoni, Lúcio, Samuel, Nagatomo – Zanetti, Motta, Poli – Cambiasso – Pazzini, Milito. Csereként Ricky Alvarez, Obi és Forlan állt be (ebben a sorrendben).

Nos, az évszámot már nem annyira nehéz belőni (azért egy képzeletbeli piros pont jár érte), viszont aki rákeresés nélkül megmondja, hogy melyik játékosunk lőtte a győztes gólt, az kommentben kap (előbb-utóbb, ha lesz rá érkezésem) egy best of videót a gólszerzőről. A találat egyébként a 67. percben esett.

A Lazio elleni vereség után is folytatódott természetes a tragikomikus szappanopera, Spalletti kirohanása után viszont minimum érdekes, hogy kedden már azt jelentette be, Icardi kezdeni fog ma este. Hogy végül megírta-e az emailt mind a 20 ügyvédnek, vagy Icardi kért bocsánatot egyesével mindenkitől, arra már nem tértek ki egyértelműen, az viszont mindenképpen jó hír, hogy nem Keita lesz center, így a várható húszezer beadás sikerességi rátája nulláról 0.1 százalékra ugrott.

icardi_3.jpg

Back to the business

Félreértés ne essék, nem tekintem Icardit Inter-játékosnak vagy embernek, de nekünk egyrészt csatár kell, másrészt meg igenis ki kell venni belőle a lehető legtöbb lóvét, Marottának is könnyebb lesz a dolga, ha rúg két gólt és kicsit csillapodik a légkör körülötte. Időzítésnek mondjuk pont tökéletes volt, hogy a Nord kijelentette, nem tekinti Icardit az Inter-család részének.

A kezdő többi posztját tekintve nagyon szórakoztató kedden vagyunk túl, ugyanis a különböző hírportálok alapján a következő játékosok futhatnak ki ki a gyepre: Handa – Cédric, D’Ambrosio, Miranda, Ranocchia, Skriniar, Asamoah – Brozovic, Vecino, Gagliardini, Joao Mario, Nainggolan – Politano, Perisic, Icardi. Nem tudom, szerintem nehéz lesz eladni a bírónak, hogy ez csak 11 ember, viszont az újságírók szava továbbra is szentírás.

Ami viszont komoly, hogy 4 játékosunk is egy sárgára van az eltiltástól: D’Ambrosio, Brozovic, Gagliardini, Skriniar. Ezt most nagyon odafigyelve kell lerendezni, mert erősen közelít a Roma és a Juve elleni csörte, plusz hétvégén az Atalanta szintén a BL-ért érkezik a Meazzába. Ráadásul ott van még Martínez is, bár őt csak a Frosinone ellen valószínűsítik a keretbe, tehát legkorábban a Roma ellen tiltathatja el magát.

A Genoáról annyit, hogy nincsenek éppen bombaformában ők sem, de hazai pályán mondjuk pont veszélyesek a nagyokra. A kicsikre éppen sehol sem azok, a két csontutolsó, Frosinone, Chievo duó ellen csak két vérszegény 0-0-ra futotta, de a Juvét meg pont megverték két héttel ezelőtt.

Elképesztően kéne mind a 3 pont, távolodni kéne minden erőnkkel a csatatértől, nem túl kedvező a sorsolásunk, még nagyon rosszul is kijöhetünk abból, ha a BL-ért folyó vérfürdőt nem felülről nézzük.

Genoa-Internazionale, 21.00, TV: Digisport 1

Probabili formazioni:

Inter (4-3-3): Handanovic – Cedric, Miranda, Skriniar, Asamoah – Gagliardini, Brozovic, Joao Mario – Perisic, Icardi, Politano