A nap, amit mérsékelten vártunk

Mikor az Inter a BL csoportkör utolsó fordulójában az Európa Liga egyenes kieséses szakaszába zuhant, sejtettük, hogy a másodrangú nemzetközi kupa inkább nyűg lesz, mintsem izgalmakban bővelkedő kihívás. Mondjuk végeredményben koefficiens pontokat gyűjtögetni jól jöhet, és talán-talán el lehet jutni az elődöntőig, onnan meg már bármi lehetséges. Ám mindössze egy kör kellett hozzá, hogy komoly nyűggé váljanak ezek a csütörtök esti meccsek. 

Valahogy télen máshogy nézett ki ez az egész. A BL továbbjutás nem jött össze, de addig minden flottul ment, a bajnokságban a 3. helyet komoly fenyegetés nem érte, így többen is úgy voltunk vele, hogy belefér az EL. Legalább senki nem unatkozik. Nos, ekkor még nem láttuk előre Nainggolan kálváriáját, Icardi szappanoperáját, Keita 3 hónapos sérülését. De még így se lenne gáz.

Hogy a mai meccsre egyszerre sikerül lesérülnie Mirandának és Brozovicnak, és ugyanakkor sárgázza ki magát Lautaro és Asamoah, azt már rémálmainkban se gondoltuk volna. Ám aggodalomra semmi ok, az ő távollétükben is bevethető 11 mezőnyjátékos, két kapus, meg vagy négy ifista.

Várható kezdő:

INTER (4-2-3-1): Handanovic; Cedric, De Vrij, Skriniar, D’Ambrosio; Borja Valero, Vecino; Politano, Candreva, Perisic; Keita

Keita bevetése meglepő húzás, mivel tényleg iszonyú rég óta sérült, viszont így lehet, hogy nem Ranocchia játszik majd helyette, eredetileg ugyanis az ő kezdetésével riogatott a Sky és a Gazzetta. Na nem csatárként, bár az sem lepne meg. Ha Andrea pályára kerül, vélhetően Skriniar lép feljebb védekező középpályásnak, és amolyan dominó effektusként Borja lép a csatárok mögé. Nekem most ez a Keitás kezdő jobban tetszik. Bónuszként a félig sérült Brozovic is leülhetett a padra.

De végülis ne sírjon a szánk, kivan a csapat, lehet focizni! Az Eintracht ellen, akik jelenleg ötödikek a Bundesligában, megverni őket kvázi lehetetlen, az is óriási dolog, hogy hazai pályán nem tudtak túljárni De Vrijék eszén. A döntetlen viszont most nem jó eredmény, muszáj valamit virítani elől is. Az Intert általában inkább ez zavarja. Kedvező előjel is van azonban, mégpedig hogy egy nappal kevesebb idejük volt pihenni a frankfurtiaknak, és hogy a keretük talán legnagyobb neve náluk sem lesz bevethető, persze Rebic még mindig van egy Haller-Jovic duójuk.

perisic-rebic.jpg

Most nem jön össze az ezüstfiúk találkozója

A legnagyobb problémát a végére hagytam: Szurkolóként valahogy nem tudok lelkesedni ez iránt az egész iránt, ha közben három nap múlva a Milannal találkozunk, és ha nekünk nem megy, azt se látom, hogy a játékosok hogyan fognak rápörögni a dolgokra. De azt hiszem mégiscsak az ő dolguk, hogy rám cáfoljanak.

Így vagy úgy, Forza Inter, mégpedig 9-től. Legyen egy szép kispéntekünk!