Jön a mumus!

A futball globalizációjának, illetve a nagy és nem nagy csapatok közötti olló nyílásának hála – mondjuk ezt mindenkire rábízom, hogy mennyire jó, én szerettem a még nagyjából 10 éve is létező nagy csapat-mumus csapat párhuzamokat – egyre inkább kikopik a(z európai) topfutballból az a fajta párharc egy nemzeti bajnokságokon belül, amikor a nagyvadnak van egy igazi mumusa, aki folyamatosan képes borsot törni az orra alá. Kényszeredett mosollyal megjegyzem, ebből is látszik, hogy mi még nem vagyunk igazi nagyágyúk, mert itt van ez a kurva Sassuolo, aki üzembiztosan szopat meg minket bárhol, bármikor. A legutóbb négy meccsünk mind elbuktuk, ideje visszavágni.

A helyzetet továbbra is nehezíti, hogy a Napoli elleni meccsen történt gyalázatnak „hála”, sem a csürhe, sem az igazi szurkolók nem lesznek a stadionban (előbbi nem baj, sőt). Örömteli viszont, hogy nagyjából 11 ezer gyerek a helyszínen élvezheti a meccset, nekik biztos nagy élmény lesz. Valamint készül a klub egy speciális koreóval is a lelátóra, természetesen a „Say No To Racism” jegyében, ami szintén üdvözlendő.

A minimális pihi utáni bemelegítés jól sikerült (jöhet majd a Lazio a kupában), további jó hír pedig, hogy Nainggolan utolsóból elsővé vált, ha az edzésre érkezés időpontját nézzük, sőt, állítólag még pluszmunkát is végez teljesen önszántából. Mondjuk ez a minimum, ha akar itt valamit egy nyári, zsíros kínai szerződésen kívül, felcsillanhat a remény, hogy értékelhető produkcióra lesz képes a tavasznak legalább egy részében.

A jó hírek csoportjába tartozik, hogy végre focimeccsről is szólnak a hírek, és nem kell napestig olvasni az Icardi-Wanda-Ausilio-Marotta négyes fogat üzengetését. Meggyőződésem egyébként, hogy felét-kétharmadát a sajtó találta ki, amit meg nem, ott remélhetőleg mindenki letudta a pénisz és csöcsméregetést (ebben tuti Wanda nyer, hacsak nem ugrik be Muntari) és meghosszabbítják Icardi szerződését (ahogy Skriniarét is mihamarabb).

A rossz hírek-rovatba leginkább Keita sérülését lehet felvésni, a hulla gyenge szeptember-októbert jobb november és egész fasza december követte, de ha szerencsénk van, akkor csak két hetet hagy ki a szenegáli, aztán jöhet is vissza Perisic kezdőpozícióját veszélyeztetni.

A január, február nem tartozik kifejezetten az erősségeink közé, viszont idén ezekben a hónapokban lesz a nyerhetőbb meccsek rangadó nélkül, így kívánatos lenne egy olyan megnyugtató előnyt kiépíteni, ami lehetővé teszi, hogy a két kupára is koncentrálhassunk. Ennek első állomása a mumus legyőzése ma este.

Internazionale-Sassuolo, 20.30, TV: DigiSport 1