Egy nemrangadó

Az őrült sorozatnak vége, kezdődik egyből egy másik, mely nagyrészt könnyebb ellenfeleket jelent, cserébe viszont december végéig még négy meccs vár a fiúkra. Ezt azután két hét szünet, majd egy Benevento elleni kupaderbi követi, de először is itt van nekünk az Udinese, akiket egyszerűen muszáj lenne átlépni. Persze mint tudjuk, a muszáj szó kétélű fegyver. 

Az Udinese ugyanakkor borzalmas idén, utolsó 10 meccsükből egyedül a Romát tudták legyőzni. Felsőházas csapatok ellen amúgy rendre kikapnak, de ha kell, egy Empoli is simán veri őket. Tekintélyes sérültlistával is rendelkeznek, s bár a kezdőben van néhány minőségibb játékosuk, ez jelenleg a 17. helyre elég.

Az erőviszonyok persze hasonlóak mint tavaly (szinte napra pontosan) ilyenkor, arról a mérkőzésről viszont nincsenek kellemes emlékeink: az agyondominált első félidő ellenére nem sikerült vezetést szerezni, a másodikban pedig keményen büntettek De Paulék. Ez a vereség aztán hét fordulón át tartó nyeretlenségi szériába lökte az Intert, a jég csak február közepén tört meg, aminek tükrében kész csoda, hogy happy end lett a szezon vége.

Na mármost ennyi rangadóval, BL csatával, és persze kudarccal közvetlenül a hátunk mögött, ez a meccs egyáltalán ígérkezik könnyűnek. Kicsit az is érthetetlen, hogy egy hétközben is játszó csapat hétvégi szereplését miért nem lehet mondjuk vasárnap délutánra/estére rakni, és most csak azért nem kezdek el konteózni, mert a Juventus is ma játszik a Torinóval. Spallettire hárul tehát a feladat, hogy azokat a játékosokat állítsa csatasorba este 6 órára, akiket fizikálisan és mentálisan kevésbé érintett meg az elmúlt pár hét.

A várható kezdő egyelőre valami ilyesmi, komoly meglepetéssel úgy tűnik nem kell számolnunk, a középpályán viszont lesz egy kis rotáció:

cacc713ebaae99fd9dd69454be03a452-05543-d41d8cd98f00b204e9800998ecf8427e.jpg

 

Tehát akkor 18.00, Digisport 1. Forza Inter!