A remény 90 perce

A csapat szépen lassan a végére ér a szezon (eddigi) legnehezebb időszakának, amelyből eddig játékban igen, eredményekben viszont nem igazán jött ki jól. Ma azonban pozitívvá válhat a többség hangulata – a feladat persze több összetevős, és természetesen nem csak az Interen múlnak a dolgok.

 

Szögezzük le már rögtön az elején: bármennyire is kiesett már csoportutolsóként a PSV Eindhoven, egy pillanatig se gondoljuk, hogy itt Icardiéknak könnyű dolga lesz. A vendégek az újra felemelkedőben lévő holland futball egyik zászlóshajója, jó focit játszanak, és minden egyes meccsükön megnehezítették ellenfelük dolgát a halálcsoportban – ezt saját bőrükön is megtapasztalhatták Spalletti fiai.
Persze sok év utáni, limitált kerettel való BL-szereplés ide vagy oda, azért megjött már annyira az a bizonyos étvágy, hogy egy erőből, simán lehozott győzelmet elvárásként fogalmazhassunk meg ebben a szituációban. Ha ez megvan, nos… Ahogy az tudvalévő, fennáll az eshetősége, hogy mindez kevésnek bizonyulhat. A másik párosításban ugyebár a (nagy valószínűséggel tartalékosan felálló, biztos csoportelső) Barcelona otthonában vizitál a Tottenham, a helyzet pedig egészen egyértelmű: több pontot kell szerezni ma, mint az angolok.
Igen, reális forgatókönyv az, hogy Perisic fejen állva sarkaz gólokat, közben 5:0-s hazai győzelem születik, mégis EL-folytatás lesz tavasszal – nem árt, ha erre felkészítjük a lelkünket. Hogy ezért bánkódnunk kellene -e? Aligha, bármennyire is belelógott már picit a kezünk a bilibe. Persze ritkán léteznek előre megírt forgatókönyvek, egyelőre várjuk meg a kezdőcsapatokat, majd reménykedjünk a végsőkig, hisz jobbat úgysem tudunk tenni ugyebár.

Ha már összeállítás! Feljebb említésre került a tény, miszerint ebben a szezonban is megcsonkított kerettel kellett nekifutni az európai küzdelmeknek, pláne a középpálya tud érdekesen kinézni olykor. Nos, a helyzet súlyosbodott, az alapvetően kezdőből kikívánt Vecino sérülés miatt nem fog játszani, szóval most hiányoljuk, főleg azt tekintve, hogy a frissen felépült(?) Nainggolan… Hát, nem győzött meg minket pozitív irányban arról, hogy egy ereje teljében, jó korban lévő középpályás. A belga szinte egészen bizonyos, hogy nem kezd, lévén mostanság egyik sérülése követi a másikat, így talán nem ártana megvárni, amíg valóban teljesen egészséges lesz.

icardi-nainggolan-psv-inter-champions-le.jpg

„Hé, öreg, mi lenne, ha elkezdenéd megszolgálni a vételárad?”

Több variációt írnak a kezdőre, a biztos neveknek jelenleg a következők tűnnek: Handanovic, de Vrij, Skriniar, Vrsaljko, Asamoah, Brozovic, Perisic, Politano és Icardi. A fennmaradó két helyre D’Ambrosio, Borja ValeroCandreva és Martínez pályázik, így a formáció és a játék felépítése is erősen kérdéses még. Előfordulhat, hogy Asamoah a középpályán kap helyet, abban az esetben értelemszerűen D’Ambro lenne a balhátvéd – ez Borja esélyeit csökkentené, egyben nem maradna csere a védelem széleire. Feljebb Candreva kezdetése kicsit meredek lenne a közelmúltat tekintve, Martínez pedig Spalletti filozófiája (tökösségének hiánya) miatt, így ki is alakult egy gondolat: legkevésbé akkor lepődnénk meg, ha Borja támogatná Icardit, Asa a középpályán korzózna, a védelem szélei pedig adottak lennének ezáltal.

Már fél óra sincs, hogy az egész legutóbbi bekezdés egy felesleges billentyűzetkoptatássá váljon, de nem baj, ez már itt marad feketén-fehéren. Mi reménykedünk, a srácok pedig futballozzanak legjobb tudásuknak megfelelően.