Nyerni és bízni, ez maradt nekünk

Ha a szezont egy sprintversenyhez hasonlítom, akkor már csak 15 méter van hátra a célig és ilyenkor általában az nyer, aki képes fenntartani a maximális sebességet az utolsó centiméterekre is. Velünk éppenséggel nem ez a helyzet: az utolsó métereken kellene új lendületet szerezni, hogy előzhessünk.

A helyzet nem egyszerű, de azt már januári-februári totális összeomláskor is sejteni lehetett, hogy ha meg lesz a Bajnokok Ligája indulás, akkor azt csakis vérrel verítékkel érhetjük el, könnyedén nem fog menni. Holott már réges-rég páholyban érezhetné magát a brigád, ha nem égette volna le magát a Spal, a Crotone, meg a Sassulo ellen. Cserébe most meg az van, hogy minden héten szurkolni kell a Lazio illetve a Roma aktuális ellenfelének, hogy hátha elcsíp legalább egy pontot tőlük, na ez mondjuk tegnap a Spalnak pont nem sikerült.

A mai meccsel speciel az a baj, hogy idegenben kell lejátszani, ami az utóbbi három hónapban nem sok jóval kecsegtet.  A legutóbbi kilenc idegenbeli meccs mérlege egyetlen győzelem és mindössze 8 szerzett pont. Ennél is döbbenetesebb, hogy ebből a kilenc mérkőzésből hatszor gólt sem tudott szerezni Spalletti csapata.

Pedig a kopasz a szezon végére megtalálta az ideális középpályát, így a játék minősége is sokat javult a téli hányáshoz képest, de sokra nem ment vele, mert Perisic és Icardi ziccerek sokaságát hibázza el meccsről meccsre. Erre ugye még Gagliardini is lesérült, akit annyit anyáztunk év közben a semmitmondó játéka miatt, hogy a végére kirobbanthatatlan lett a kezdőből, de sajnos így újra el kell viselnünk Borja még semmilyenebb játékát.

Brozovic visszatér, ennek örülhetünk -ezt komolyan leírtam?- de még ennél is jobban örülhetünk annak, hogy ismét Karamoh-ra esett Spalletti választása Candrevával szemben. 

Kifogás nincs, nyerni kell, meg szurkolni a Sampdoriának.

FORZA!

Hivatalos kezdő:

Tipp: 1-2 Pellisier (XD), Icardi, Karamoh