Főpróba

Kicsit úgy érzem magam, mintha a csapat hirtelen az NBA/NHL/MLB egyikében indult volna – hamarosan jönnek a bajnoki döntők, bár négynél többet kell nyerni, hogy célt érjünk, cserébe akár egy vereséggel is keresztet vethetünk a céljainkra és az álmainkra is. Ne, de nagyon előre szaladtam, még nem a Madonnina jön, hanem csak a felvezetés a Benevento ellen.

Azt suttogják színházi berkekben, hogy ha a főpróba gyengén sikerül, akkor az előadás pazar lesz. Nos, esetünkben erről szó nincs. Ez ellen a végtelenül szimpatikus, ámde gyengécske csapat ellen kéne valami minimális önbizalmat magunkba csepegtetni egy magabiztos győzelem formájában, mielőtt nekifutunk a Milannak, különben…megint egy héttel előrébb járok, szóval vissza ma estére.

Több okból sem lesz könnyű dolgunkEgyrészt azért nem, mert szarok vagyunk. Másrészt azért sem, mert elképesztően szerencsétlenek vagyunk. Harmadrészt pedig azért nem, mert így az idény második felétől ritka az, amikor a legerősebb csapattal tudunk kiállni – bár jogosan lehetne feltenni azt a kérdést, hogy mondjam szépen meg, melyik is a legerősebb csapat. Nos, a rosseb tudja.

Hogy pozitív hírek is felcsendüljenek, minden lényegi sérült ott van a meccskeretben, vagyis elméletben Icardi, Miranda és Perisic is kifuthat a pályára. Kérdés, persze, hogy melyiknek örülnénk, illetve melyiküknek – mondjuk úgy – kevésbé. Nehéz Spalletti helyzete abból a szempontból, hogy igenis szem előtt kell tartani a jövő heti meccset, viszont annyira fogytán van a türelem, hogy kurvára el is fogyott. Mondjuk ő meg azért kapja a – nem kevés – fizetését, hogy az ilyet megoldja, úgyhogy forza!

Internazionale-Benevento, 20.45, TV: Digisport 1

Probabili formazioni:

Inter (4-2-3-1): Handanovic – Cancelo, Skriniar, Ranocchia, D’Ambrosio – Gagliardini, Vecino – Camdreva, Rafinha, Perisic – Éder

Benevento (4-3-3): Puggioni – Letizia, Djimsiti, Costa, Tosca – Cataldi, Sandro, Viola – Brignola, Guliherme, Drujicic