Fozza Inda

Véget ért az átigazolási időszak, a kínai vezetőségünk szerint mi bárkit meg tudunk venni, ehhez képest érkezett egy örök csere a Barcelona kispadjáról (pont annyiszor lépett pályára bajnoki meccsen ebben a szezonban a katalánoknál, mint ahányszor Vieri), meg a Benficából Lisandro Lopez, aki leginkább peremembernek számított. Nem is csodálom, hogy ez egész kabaré kiverte a Nordnál a biztosítékot, így a hírek szerint tüntetést szerveznek a mai meccsen. Beszéltek persze itt Öziltől kezve Pastorén át Mkhytarianig mindenkiről, de a nagy nevek valahogy elkerülik Milánót, ha szerződést kell aláirni. Inkább csak vásárolni szoktak jönni. Remélem nem fognak ferde szemmel nézni rám a kedvenc kínai kifőzdémben, de konkrétan nekem is hányingerem van a mostani vezetőségünktől. Pont nem érdekel, hogy milyenek a mérlegek, meg, hogy pénzügyileg milyen jókat ír rólunk a legnagyobb nemzetközi könyvvizsgáló vállalat. Egy egyszerű gondolkodású szurkoló vagyok, örülök ha jól játszik a csapat, amikor meg kikapunk, akkor a lefújást követően pár percig halálközeli élményeim vannak. Ilyen előzmények után fogadjuk a tavalyi bajnokság éppenhogy nem kieső csapatát, a Crotonét, akik most (hiszitek vagy sem) éppenhogy nem kieső pozicióban vannak.

Túl sok okosat nehéz a meccs elé írni. Icardi megsérült, a pletykaújságok szerint összebalhézott Perisiccsel meg Brozóval, de ezt vegyük pekingi kacsának. Mauro nem is lett nevezve a keretbe, így Éder kezdhet a kilences pozicióban. Nem tudom, hogy Spaletti változtatni fog-e a dögunalmas 4-2-3-1-es felállásán? Szerintem nem. Már nem is merem azt írni, hogy a Crotone könnyű ellenfél lesz ma este. Annyira a mélyponton van most a csapat mentálisan, hogy én már szívből tudnék örülni egy apró 1-0-nak is (a Milannak is sikerült). Egyszerűen nem tudom az okát, hogy mitől van az, hogy minden szezonban érkezik egy 4-6 meccses szakasz a bajnokságban, amikor képtelenek vagyunk meccset nyerni. Emlékezzünk csak a tavalyi évre. Pioli szépen rendbe tette a csapatot, aztán ott is jött a válság. Most Spalettinél is valami ilyesmit érzek. Amennyiben nem nyerünk ma, el kell gondolkodnunk ennek a kopasznak a lecserelésén is. Fel kell valahogy rázni a csapatot, mert a Róma sem hiszem, hogy sorban veszteni fogja a meccseit, a Lazio meg (sajnos) sokkal egységesebb, mint mi. A végén még azt a szégyent is megérjük, hogy a bajnokság elején lesajnált Milan is beér minket. 

Reméljük nem ezért voltak ilyenek a januári eredményeink:

egyegy_1.jpg

A Gazetta szerint a Handa – Cancelo, Skriniar, Miranda, D’Ambrosio – Gagliardini, Vecino – Candreva, Borja Valero, Pericic, – Éder tizeneggyel fogjuk lassítani a Crotone rohamait. Brozovic eltiltott, Icardi meg ugye sérült. Mondjuk a keretünk „erősségét” valahol jelzi, hogy a középpálya közepén játszó három játékosból talán Vecino fért volna be időhúzó csereként a Mourinho féle Interbe. Ettől függetlenül leszarom, hogy milyen módon, de könyörgöm nyerjük meg ezt a ma esti meccset! Vegyük úgy, hogy decemberben nem volt szerencsénk, a januárt még végigaludtuk, ma meg már február van. A Digi 1 élőben adja, 20:25-től stúdiós felveztéssel, azért mégiscsak mi vagyunk az INTER!  

Ősszel még beadaráltuk őket: