Karácsonyi győzelemben bízva

A nagy karácsonyi készülődés, idegeskedéssel súlyosbított ajándékvásárlás és kezdődő gigazabálás előtt alatt és után majd’ elfelejtettük, hogy 15 órakor még pályára lép kedvenc csapatunk, hogy a múlt szombati hazai buktát feledtesse velünk.

Nagy tragédia nem történt egyébként, persze a vereség ténye – pláne hazai pályán – fájdalmas, de egyelőre még nincs különösebb ok az aggodalomra. Az első félidőben a játék több, mint rendben volt, ami főleg azért örömteli, mert a Chievo elleni meccs után zsinórban a második nem rangadón volt szemmel látható, hogy Spalletti munkája nem csak eredményekben, de játékban is elkezdett beérni. A második félidőben meg történt, ami történt… nem én vagyok az első, aki ezt mondja, de én is pontosan így gondolom: ennek a meccsnek, ennek a vereségnek már be kellett következnie. Semmi gond, letudtuk, ha legközelebb megint az Udinesétől kapunk ki, akkor olyan nagyon rosszul már nem végződhet az idény.

A Sassuoloval kapcsolatban kissé kellemetlen, hogy az elmúlt hetekben elkezdtek életjeleket mutatni, hogy a fene vinné el – ha nem számítjuk, hogy sikerült otthon lecumizni a Verona ellen, bár kevesebbet kaptak, mint a Milan, úgyhogy végül is ez is teljesítmény. Ennek a verségnek az ellentéte a múlt heti WTF győzelem a Sampdoria ellen idegenben, Iachini talán ráncba szedi őket.

Ettől függetlenül, illetve Vecino eltiltás miatti kimaradásán kívül ha azt a formát hozzuk, amit a Chievo ellen végig az és Udinese elleni első félidőben, az égvilágon semmi probléma nem lehet. Ne is legyen, egyszerűen nem fér bele a pontvesztés ennyire gyengécske csapatok ellen, ha inkább előre fele szeretnénk nézelődni, nem pedig hátra. Plusz, ugye néha azt is ki lehetne próbálni, hogy milyen, ha nincs elbaszva a karácsonyunk, ráadásul 27-től kezdve után a szezonunkat nagyban meghatározó pokoli kemény sorozat következik, amibe kötelező lenne győzelemmel belemenni.

Ja, majd elfelejtettem, bár mindjárt megvan a kezdő, azért leírom, hogy állítólag Nagatomo fog kezdeni Santon helyett, nem Dalbert, szóval simán elcsesződhet még minden.

Sassuolo-Internazionale, 15.00 TV: Digisport 2

Hivatalos kezdő (hoppá, figyeljetek!):

Sassuolo (4-3-3): Consigli – Lirola, Goldaniga, Acerbi, Peluso – Missiroli, Magnanelli, Duncan – Berardi, Falcinelli, Politano

Inter (4-2-3-1): Handanovic – CANCELO, Skriniar, Miranda, D’Ambrosio – Gagliardini, Borja Valero – Candreva, Brozovic, Perisic – Icardi