Erre vártunk

A 2011-es tavaszi Milan-Inter óta a ma esti lesz klub legfontosabb bajnokija – reméljük, csak tavaszig. Akkor csúnyán elbuktunk és bár a mostani egy teljesen más szituáció, mégis hasonló érzések kavarognak bennem, mint akkor, nem egészen 6 évvel ezelőtt. Talán most más lesz a kimenetel.

Ha pár éve megkérdeztél volna 10 Inter szurkolót, hogy kit utálsz jobban, a Milant, vagy a juventust, jó eséllyel 5-5 lett volna a szavazatok aránya, de ma már szinte biztos, hogy kétharmaddal állnának a rohadékok, annyira irritáló már a dominanciájuk.

Szóval időszerű lenne megfingatni őket, jelesül a saját otthonukban, hogy jobban fájjon. Az, hogy a jelenlegi csapat alkalmas-e egy ekkora feladatra, az erősen kérdéses, még úgyis, hogy eddig az összes létező akadályt sikerrel átlépte Spalletti brigádja.

Ahol elveszíthetjük a meccset

A stadionban. Kapásból azt mondanám, hogy a fodbalistáink tehetségén, ugyanis ebben magasan jobban áll a juventus. De ha valami konkrétumot kellene említenem, akkor a középpályássort mondanám. Bimre kolléga a DigiSportban azt mondta, hogy a széleken veszíthetjük el a meccset, de szerény személyem nem szart maga alá a Gazzetta által vizionált Asamoah (!!)- De Sciglio full back párostól és a gyors,de segghülye Cuadruado-Douglas Costa duótol sem. Szerintem a jó formában lévő Santon-D’amborsio páros sem fog, főleg egy olyan meccsen, ahol nagy részben az Inter lesz nyomás alatt, márpedig a két szélsővédőnknek pont, hogy a védekezés az erőssége.

Ahol szerintem igazán bajban lehetünk az a pálya közepe és itt jöhet ki leginkább a két csapat közötti tudásbéli különbség, mind kreativitásban, mind fizikálisan. Előbbit Pjanics, míg utóbbit Marchisio és Matuidi feladata lesz megoldani és erős kétségeim vannak afelől, hogy a Borja-Gagliardini-Vecino trió elég lesz-e egy ilyen volumenű meccsen.

Ami engem kifejezetten meglep, hogy Allegri állítólag a padra száműzi Dybalát, aki oké, hogy az utóbbi hetekben inkább tűnik egy Tököli Attilába oltott Kenesei Krisztiánnak mintsem Paulo Dybalának, de ami tény az tény: konkrétan nem lenne rá emberünk védekezésben.

Nyerő pont lehet

Ha bimre szerint a széleken bukhatjuk, akkor szerintem meg ott nyerhetjük meg, főleg, ha néha-néha sikerül kibújni a sündisznó állásból és megtudunk indítani egy veszélyes kontrát. Mert ha Perisic és Candreva előtt lesz elég terület, akkor ők vannak olyan formában most, hogy oda is tudják majd tenni a labdát Icardi fejére/lábára/sípcsontjára.

Kontrázni kell, és kontrázni is fogunk. 

Kulcsfontosságú lesz Skriniar játéka is, kíváncsian várom mire megy a szezon eleji rossz formát maga mögött tudó Higuaín ellen. Eddig a nagy meccseken is hozta a szlovák, amire képes, egyedül talán Dzeko mellőle lőtt gólja lehet rossz emlék, de végül azt a meccset is behúztuk.

Hazai pályán természetesen a jobb játékoskerettel rendelkező és az utóbbi években számos nagy meccset játszó és megnyerő juventus a nagy esélyes, de  ha valamikor lehet esélyünk Torinóban is meglepetést okozni az ma lehet. Egyrészt nem tűnnek olyan erősnek és dominánsnak mint az utóbbi években, másrészt az Spalletti vezetésével az utóbbi évek legegységesebb és leginkább egy irányba húzó Interét láthattuk a szezon eddigi részében.

Tippem: 1-1