Így rúgtunk gólt a Cagliarinak

Mivel a hagyományosnak vett előzeteseket már mi is meg szerintünk Ti is unjátok, így az most elmarad. Helyette inkább összeszedtem az öt kedvenc Cagliarinak lőtt gólunkat. Hangsúlyozom, nem gólszépség verseny, hanem gólkedvenc verseny. Spoiler: lesz pár argentin gólszerző.

5. : Diegi Milito

2009/2010 Cagliari-Inter 1-2

Egy kevésbé látványos góllal nyitom a listámat. Miután az első fordulóban már sikerült pontot veszíteni a veretes Bari ellen hazai pályán, igen kellemetlen lett volna újra beégni egy kiscsapat ellen. Pedig nagyon úgy nézett ki, hogy cidri lesz a vége, de aztán jött egy argentin faszi, aki akkoriban maximum Genoa, meg Zaragozában volt Herceg, és mutatott egy kis előzetest abból, hogy miért is lett Milánóban is az.

4. Mauro Icardi

2014-15 Cagliari-Inter 1-2

Ismét egy argentin gól és egy újabb 2-1-es győzelem a szárdok ellen. Klasszis megoldás.

3. : Santiago Solari

2005-2006 Cagliari-Inter 2-2

A szappanoperasztár külsejű szélsőt annyira szerettem volna Inter mezben tudni, hogy még Real játékosként is az ajtómon díszelgett a posztere. Más kérdés, hogy mire végül tényleg Milánóba költözött már csak árnyéka volt önmagának és csak felvillanásai voltak a kék-fekete mezben. Mint például ez a fasza kis gól a 2005-2006-os szezon zárómeccsén.

 2. : Marcelo Brozovic

2015-16 Inter-Cagliari 3-0

Az első nem argentin gól és az első a San Siróból. Ez csak egy jelentéktelen kupameccs volt és ekkor még csak reménykedtünk benne, hogy Brozo előbb utóbb észhez tér és kihozza magából ami egyébként megvan benne. Mert aki ilyen gólokat tud rúgni, az tud futballozni. Sajnos ez sokszor nem elég.

 

 1. : Julio Cruz

2007-2008 Cagliari-Inter 0-2

Talán a legsemmitmondóbb gólt raktam az első helyre, de nem véletlenül. Jól emlékszem erre a meccsre, mert Mancini három középcsatárt küldött fel Crespo, Suazo és Cruz személyében. Végül a Kertész törte fel a hazaiak védelmét, egy olyan góllal, ami az egész pályafutását jellemzi: semmi látvány, semmi fifika, csak szépen, okosan, laposan ahova kell. Akkoriban úgy fogalmaztam a barátaimnak: ha az Inter gólt rúg boldog vagyok, de ha Cruz rúgja azt, akkor az maga az orgazmus.

De mielőtt ezzel a pár szép és kevésbé impozáns góllal meghoznám a kedveteket a ma esti meccshez, akkor rögtön le is lomboználak Titeket: szinte  a teljes blogcsapat összeül ma este, hogy közösen basszon be szurkoljon, szóval ne számítsatok győzelemre.