Van min javítani

Amikor a Roma elleni meccs után ránéztem a következő hetek sorsolására, úgy kalkuláltam, hogy nagyjából az összes meccset megnyerhetjük, kivéve a Bologna ellenit, ahol vállalható lenne az egy pont is. Végül így lett, ám mégsem lehetünk elégedettek, mert a mutatott játék hétről hétre gyengébb. A Genoa tökéletes alanynak tűnik arra, hogy visszatérjünk a helyes útra.

Azt persze nem állítanám, hogy eddig bármelyik meccsen is tökéletesen játszottunk volna, de a legutóbbi két fordulóban mutatott performansz inkább emlékeztetett a tavalyi szezon bármelyik szakaszára, mintsem arra, amit mondjuk Rómában mutattunk az utolsó fél órában. És igen, még így is sikerült 4 pontot szerezni, szóval rinyálni azért nincs okunk.

A gond szerintem az, hogy a középpálya és a támadósor között nincs érdemi kapocs, hiszen a Borja, Vecino, Mario trió egyike sem alkalmas arra, hogy közvetlenül a támadók mögül irányítson, így az összjátékban amúgy is elveszett Icardi még inkább láthatatlanná válik. Erre Spalletti is kezd rájönni, legalábbis a héten olvasható hírek alapján, JM ismét a legjobb „hatodik ember” szerepébe bújhat, és Éder először lesz kezdő tétmeccsen.

Sőt, a brazilolasz játéka szinte biztosnak tűnik, egyelőre azt nem tudni, hogy Zsuau vagy Candreva helyett kap lehetőséget. Ha utóbbi, akkor rendszer szinten nem lesz változás, viszont nem kell nézni egy formán kívüli játékos vergődését nézni.

Akármelyik verziót is választja is választja végül a kopasz. az borítékolható, hogy egy eddig nem látott összetételű középpályát fog pályára küldeni. Borját pihentetni kell, mert ugye 32 évesen már hamar fáradunk, akit Gagliardini fog pótolni, de mindez semmi, kapaszkodjatok meg, hiszen Brozovic is kezdeni fog.

Ami viszont meglep, hogy a Gazettta szerint Dalbert visszakerülhet a kezdőbe. Védő oldalon eddig eléggé vakon volt a brazil fiú, a jóga-bajnok meg relatíve korrekt teljesítményt nyújtott eddig.

A genovai emberkereskedők egyelőre nagyon szenvednek, még mindig nyeretlenek, szóval ezúttal nincs mellébeszélés, magabiztos több gólos győzelmet vár el a nagyérdemű. Egyébként azt tudtátok, hogy már 23 éve nem nyertek a San Siróban?

Tipp: 3-0 Icardi (2), Éder