Nehéz vacsora

Százszázalékos mérleggel állni tök jó. Az még jobb, hogy közvetlen riválist is sikerült már verni idegenben. Még ezeknél is fontosabb dolog viszont, hogy mindent, de tényleg mindent a helyén kell kezelni. Ahogy azt mostanában a legtöbben (nagyon helyesen) szajkózzák.

 

 

Ahogy bimre_ kolléga említette néhány nappal korábban, a Crotone felett aratott győzelem sem volt egy kifejezetten önbizalmat növelő, ahogy korábban is volt már olyan meccs, ami alakulhatott volna homlokegyenest másképp. Ettől függetlenül tényleg kellemes érzés a mérlegre pillantani, csak közben mindig érdemes figyelgetni a mérleg másik serpenyőjét. Úgy nem lehet adott esetben akkorát huppanni ugyanis.

Az biztos, hogy a Bologna komolyabb játékerőt képvisel a szombati ellenfélnél, nevesebb futballistákkal rendelkezik, ebből kifolyólag talán az is erősen elképzelhető, hogy támadóbb szellemben lépnek fel a Crotonénál – ez pedig Perisicék malmára hajthatja a vizet. Mert hát bizony, betömörült védelmek ellen gyakorlatilag évek óta meg van lőve a csapat, és (szinte) csak ad hoc jelleggel sikerül ilyen alkalmakkor győztesen elhagyni a pályát – ahogy történt ez például három napja is. Arra felkészülhetünk, hogy a kezdőcsapatban lesz egy-két változtatás, olyan is, ami elsőre kedvezőtlen a szemünknek és az agyunknak: a szinte egész nyáron üldözött Dalbert integrálódása a csapatba egyelőre közel sem zökkenőmentes, ráadásul mintha a kondijával is kisebb bajok lennének, úgyhogy… Igen, Nagatomo. A brazilnak pedig lesz hova gyúrnia az elkövetkező hónapokban, hogy meggyőzzön minket a befektetés pozitív mivoltáról. A Vecino-Gagliardini csere sajnos igazából adja magát (látva sokunk új líblingjének legutóbbi produktumát), míg a Joao Mário-Brozovic viszonylatban ugyancsak azt lehet elmondani, hogy a portugál kezdőként nem volt túl meggyőző a gólpassza ellenére. A többi helyen szinte biztosan maradnak a megszokott emberek, ami egyébként nem probléma, a folytonosság nem ám egy ártalmas valami.

 

dalbi.jpg

 

Hazai részről van egy olyan érdekesség, hogy keretükben szinte hemzsegnek a régi ismerőseink (Palacio, Crisetig, Taider, Poli és Destro), közülük csak egy kapott búcsúposztot, őt kedveljük, utóbb felsorolt csatár srácot viszont nem, sőt, nagyon nem – és ma sem szeretnénk azt bámulni, ahogy kifut a világból gólörömében.
Eredménysoruk egyébként eddig felemás, de például a Napoli elleni bajnokijuk végeredménye nem tükrözi hűen azt, ami akkor a pályán zajlott, a pontszerzés akkor bőven benne volt Nagy Ádáméknak Verdiéknek. Szóval röviden: komoly kilencven perc vár a Spalletti-babykre.

 

Várható kezdőcsapat: Handanovic – Nagatomo, Miranda, Skriniar, D’Ambrosio – Vecino, Borja Valero – Perisic, Brozovic, Candreva – Icardi.

Digi Sport 1 20:45-től élőben közvetít.

A bolognais „poént” pedig most csak egy apró utalás formájában olvashatjátok.