Veretlenek randevúja

„Ninc isz jobb, mint egy adag illatosz, omlósz cirke, meg egy Inter-mecc vacorára” – gondolhatják Kínában. Vitatkozni nem szeretnék velük, nehogy megsértődjenek, annyi kiegészítést viszont teszek, hogy ami nekik vacsi idő, az nálunk a húsleves és rántott húst ideje, de mivel illatosz omlószék többen vannak, nekik is jár annyi, hogy normális időben nézhessenek Inter meccset. Ma 12.30-tól épp a Societa Polisportiva Ars et Labor, vagyis a SPAL ellen.

Gondolom, senki nem fújja kívülről a SPAL történelmét, sőt, sokunk talán nem is hallott róluk egészen addig, míg rá nem nézett nyáron a harmadik forduló sorsolására, így ismerkedjünk egy picit a mai ellenféllel először.

Hivatalosan a nevük SPAL 2013, de nem egy mindössze 4 éve létező csapatról van szó, kifejezetten patinás a ferrarai ellenfél, első jogelődjüket 1907-ben alapították még Circolo Ars et Labor néven, majd 1913-ban nevezték át, azóta működik Societa Polisportiva Ars et Labor néven. Kétszer töltöttek hosszabb időt a Serie A-ban, 1920 és ’25 között, valamint a második Világháború után, 1951 és ’68 között. Legjobb eredményük egy ötödik hely volt 1960-ból, valamint bejutottak a Coppa Italia döntőjébe is 1962-ben, miután az elődöntőben 4-1-re szétgyalázták a Juvét. Fájdalom, a döntő már nem sikerült ennyire jól, a Napoli 2-1 legyőzte őket. A ’68-as kiesés után a közelébe sem sikerül jutni az első osztálynak a Serie B és a Serie C között ingáztak évtizedeken át. Az új évezredben kétszer is sikerült csődbe menni, végül 2012-ben a Serie D-ből indulva villámsebességgel, 5 év alatt jutottak a legnagyobbak játszóterére.

Ha pedig már megérkeztek, gyorsan be is mutatkoztak a Lazionak az Olimpicoban azzal, hogy kihúzták 0-0-lal a meccset, majd hazai pályán adtak le kétgólos előnyt az Udinese ellen, de csak azért, hogy 94. percben még drámaibbá tegyék az első győzelmüket majd’ 50 év után a Serie A-ban.

Jelenlegi keretükben találunk ismerős arcokat, hiszen ott van például az Inter-nevelés, de a Sampnak már eladott, általuk pedig kölcsönadott Frederico Bonazzoli, és a lepkefingnyi időt nálunk héderező Felipe, de a csatársorukban fel fog tűnni Boriello, csak hogy agyfaszt kapjunk, ha esetleg betalál ellenünk, illetve az ex-chievos Paloschi is. Viszont, akire a leginkább figyelhetünk – és nagyon remélem, hogy Sabatini is ezt teszi – az a pálya másik végén elhelyezkedő 20 éves kölök, Alex Meret, íme:

meret_uj.jpg

Meret az Udinesétől van kölcsönben újra a SPAL-nál. Ami miatt pedig híressé vált a tavasz folyamán, hogy Ventura a másodosztályból sem volt rest behívni a felnőtt válogatottba. Ez már önmagában jól jelzi a srác tehetségét, nekünk pedig nem árt, ha folyamatosan monitorozzuk Handa pótlására a lehetséges jelölteket, sose lehet tudni.

Na, de foglalkozzunk egy kicsit magunkkal is. Ahogy a mercatós értékelőnkben olvashattátok, többünknél kiverte a biztosítékot, hogy nem sikerült semmilyen cserehátvédet szerezni. Na, ahogy az lenni szokott, gyorsan jött is Murphy, hiszen a Mercato zárása után úgy öt perccel már le is kellett cserélni Mirandát sérülés miatt a brazilok Kolumbia elleni selejtezőjén.  Szerencsére semmi komoly, a vájsz-kapitányunk minden bizonnyal kezdeni fog ma, de mindenki kezdjen el masszívan imádkozni, hogy se sérülés, se eltiltás ne érje se Mirandát, se Skriniart (ez utóbbit mondjuk elég macerás lesz kivitelezni).

Spalletti bedobta, hogy Ranocchia és az ifjonc belga Vanheusden mellett D’Ambrosioval is középvédőként számol (dejó). Ennek örömére Joao Cancelo emelt a téten, és nem meccsen, hanem edzésen sérült meg a térde. Ugyanakkor megint csak örülhetünk, hogy nem szakadtak el a szalagok, legjobb esetben már az őszi Madonnina környékén jelentkezhet játékra (masszív mélytorkos lett volna, ha csak a tavaszin). Ami viszont tényleg jó hír: Perisic 2022-ig meghosszabbította a szerződését, vagyis bejött a MU taktikája, már 50-55 millió is kevés lesz érte jövő nyáron, nemhogy a 40.

Az előző fordulóban Dalbert bevédekezte, Joao Mario meg betámadta magát a kezdőbe, viszont valamilyen módon Vecino a padon találta magát. Úgyhogy itt a két csapat hivatalos kezdője:

Inter (4-2-3-1): Handanovic – D’Ambrosio, Skriniar, Miranda, Dalbert – Gagliardini, Borja Valero – Candreva, Joao Mario, Perisic – Icardi

SPAL (3-5-2): Gomis – Salamon (helló, Bobogoal)!, Vicari, Vaisanen – Lazzari, Schiattarella, Viviani, Mora, Costa – Boriello, Paloschi

A meccset 12.30-tól a DigiSport 1-en láthatjátok.