Mérsékelt lelkesedéssel

Folytatódnak az izgalmak, a múltheti zakót felejteni próbáló Inter ezúttal a festői Crotonéba látogat, hogy egy simának tűnő meccset tegyen vélhetően nézhetetlen borzalommá.

Tény, a matematikain kívül minden esély szertefoszlott a BL-be jutást illetően. További szomorkodásra ad okot, hogy mivel az EL senkit nem izgat, így kvázi tét nélkül fogjuk lejátszani a következő nyolc meccset. Márpedig nyolc, a Sampdoria ellenihez hasonlító szenvedést nem tudom, hogy fogunk kibírni. A mai párosításból viszont legalább az egyik félnek lesz miért játszania.

Crotone azon három csapat közé tartozik, akik nélkül kellett volna elkezdődnie az idei szezonnak, és akkor talán nem változik egy érdektelen dagonyázássá a Serie A középmezőnye december végére (ebből következően talán a nagyobb csapatok ellen is jobban haraptak volna a kisebbek). Az más kérdés, hogy a jelenleg még nem kiesőhelyen álló Empoli annyira belejött a semmittevésbe, hogy mai ellenfelünk egy győzelemmel mindössze három pontra közelítheti meg őket. Én azt mondom, győzzön a jobb, de ha lehet, ne ma folytassák a nagy felzárkózó hadjáratot, mert tőlük egy vereséget aztán tényleg nehezen venne be a gyomrom.

crotone.jpg

 

Nem akarom temetni a mieinket, hiszen ha képességeiknek megfelelően játszanának, simán elhoznák a három pontot. Viszont a mentális tényezőkön kívül problémát jelenthet még Gagliardini sérülése, aminek köszönhetően Medel léphet fel Kondogbia mellé a középpályára. Ez nyilván a második legszebb Mancini korszakot idéző támadójátékot fog eredményezni, de lassan szerintem így is mindenki aláírná Pendrive játékát Brozovicséval szemben. Persze meg lehetne próbálni egy Mario-Kondogbia-Banega triót is, de érzésem szerint erre annyi esély van, mint Sainsbury pályára lépésére, és akkor még nem ejtettünk szót Gabriel Barbosáról, aki ha ma sem… akkor talán mindegy is.

A meccset elvileg a Digisport3 adja élőben 15.00-tól, őszintén szólva én idáig még nem hallottam ilyen nevű csatornáról, de biztos lesz valami jó stream is. Forza!