Győzelem, vagy ,,halál”

Valószínűleg emlékeztek Kevin ezen örökbecsűjére mindenki kedvenc (?) karácsonyi filmjéből, jelenleg a csapattal, valamint az esti rangadóval kapcsolatban is bátran használhatjuk az ifjú McCallister szavait. Nincs más lehetőség.

 

Kezdésnek visszakanyarodnék egy (bennem maradt) gondolatra a Juve-meccsel kapcsolatban, ugyanis az azt megelőző héten sokat gondolkodtam rajta, hogy egy kombinált tizenegyet hogyan is raknék össze a zebrákkal. A végeredmény nem festett túl szépen, ha nagyon szőrösszívű lennék, akkor azt mondanám, nagyjából senki nem fér be tőlünk a legjobban utált csapat kezdőjébe, ha kicsit engedékenyebb, akkor kettő, maximum három emberünket tudnám betuszkolni.
Elég hasonló a szitu a dobogón tanyázó másik két csapat esetében is, ott azért már nagyobb a merítési lehetőség Inter-részről, de még mindig egyértelműen kijelenthető, hogy erősebb a keretük, jobb a csapatuk, és évekkel előttünk járnak. Ezeket is érdemes figyelembe venni, amikor győzelmet várunk el (akár hazai pályán is) ellenük, még ha oly nyilvánvaló is a foci kiszámíthatatlansága – azért a meccseket szerencsére még mindig nem számítógépen, papíron vagy fejben játsszák le.
Ha már ennyit írtam a témáról, azért idebiggyesztek egy 4-2-3-1-es, reális szemüveggel összehozott  Rontert: Handanovic – Emerson, Miranda, Fazio, Bruno Peres – Gagliardini, Nainggolan – Perotti, Joao Mário, Szalah – Dzeko.

 

nainggolanvsinter.jpg

 

A Romának tehát van egy kisebb-nagyobb előnye most, ezt tudjuk. Jó, sőt, kirobbanó formában vannak, ezzel is tisztában vagyunk. Viszont Inter-részről is vannak nyerési pontok – még ha Miranda kiválásával minden kétséget kizáróan csökkentek is az esélyek egy szép estére. A kopasz brazil egy ideje már eltiltásveszélyben futballozott, kicsit bután csinálta ő és a csapat is, hogy nem sárgázta ki magát már az Empoli ellen, de ezen már kár keseregni, ezt a feladatot így kell(ene) megoldani. Az összes előzetes hír szerint az utóbbi hetekben látott rugalmas három középső védős felállást láthatjuk majd, méghozzá a gyorsan felépülő Murillo és a stabil bástya Medel mellett az eddig ott többször jól játszó D’Ambrosioval. Előre már egyértelműbb a képlet: mivel Nagatomoban Pioli sem bízik (elvileg, mert azért a héten sajnos sokat lehetett olvasni a kezdetéséről), Ansaldi újabb esélyt kap, hogy legalább a legjobb posztján bizonyítson valamit, a többi pedig nagyjából adott Icardi visszatérésével. Egyedül annyi kérdés maradt, hogy Brozovic is esélyt kap -e az első perctől felépülése után, de valószínűbb a nem, mint az igen.
Háromvédős rendszer ide vagy oda, jelenleg nem nagyon látni, hogyan, s miként fogja csapatunk megfékezni a Nainggolan, Szalah, Dzeko hármast, mindegyiküket más miatt. A belga „szépfiú” talán még a leginkább megoldható kategória, de az egyiptomi gyorsaságával és a bosnyák testi erejével nehéz jelenleg elképzelni, mihez fog kezdeni a minőség- és fizikumhiánnyal küzdő hátsó alakzat. Ilyenkor jön elő az a reménykedés, amit már feljebb leírtam, mégpedig hogy a labdarúgó mérkőzést nem lehet csak elméletben lejátszani. Pontosabban lehet, de az még önmagában sokat nem ér.

Az Internazionale nagyobb csapat, gazdagabb történelemmel, több szurkolóval és (remélhetőleg) szebb jövővel. Már csak ezek miatt is jó lenne egy jelzést küldeni ma mindenkinek arról, hogy a klub éledezik. Az utóbbi hazai meccsek egész jól sikerültek a Roma ellen és egyébként is, jó lenne folytatni tehát a szériákat. Az előttünk (és körülöttünk…) állók szinte alig hibáznak, egyszerűen nincs lehetőség a hibázásra az előjelek ellenére sem, szükség van a bravúrgyőzelemre, máskülönben újra elég csúnyán fog festeni a Serie A tabellája – komoly karakterteszt lesz tehát a mai.

Várható kezdő: Handanovic- Murillo, Medel, D’Ambrosio – Ansaldi, Kondogbia, Gagliardini, Candreva – Perisic, Joao Mário – Icardi.

Digi Sport 1 élőben közvetíti a 20:45-kor kezdődő rangadót.

Mellékes megjegyzés, ahogyan ősszel is: kevés az esély, hogy Francesco Totti pályára lép, de ha megteszi, jó eséllyel most történik meg utoljára a Meazzában, az Inter ellenében.