Jó ebédhez ismét Sassuolo

Vasárnap, 12:30, vendégjáték a Sassuolo ellen. Mintha ez valahonnan rémlene nekünk az utóbbi évekből… Á, igen, megvan! Jó lenne, ha visszaköszönnének az akkor történtek, de igazából nem vagyunk telhetetlenek, ha úgy alakul, megelégszünk egy 5-6 gólos győzelemmel is.

 

 

Egy meg nem nevezett kolléga az elmúlt éjszaka folyamán elhullott az alkohollal folytatott csatában, így egy utolsó pillanatos beharangozó jutott nekem – ezért a kissé kései (de egyébként korai) időpont.

Nem is eresztem bő lére, vágjunk rögtön a közepébe: hiába a kissé csalóka tabellán elfoglalt helyezés a hazaiaktól, itt bizony kutya kemény dolga lesz a csapatnak, ha ki szeretne építeni egy kettes győzelmi „szériát”. Bár persze az utóbbi években megszokhattuk, hogy az Inter szinte soha, sehol nem tud sima meccset játszani (az a bizonyos 0:7 volt az egyik üdítő kivétel), ebben az idényben ez hatványozottan igaz, hiába a sok, kevésbé hulladéknak tűnő futballista.
Az Icardiék malmára hajthatja a vizet, hogy a hazaiak kulcsemberei közül kettő (Duncan és Berardi) még mindig nem játszhat, valamint az EL okozta kettős terhelés láthatóan nyomot hagyott a játékosaikon, és ez rányomta a bélyegét az egész őszi szezonjukra.

Részünkről elég gyökeres változások álltak be formáció terén, ugyanis Pioli nagy valószínűséggel hosszabb időre készül átállni a múlt vasárnap először megcsodált három védős szisztémára. Ez szerencsére nem jelenti azt, hogy Ranocchiát biztosan többet láthatjuk, ugyanis az olasz edző Conte mostanság pályán látott csapatát akarja némiképp lemásolni – így a harmadik védő szerepét olyannak (D’Ambrosio) szánja, akinek szélső védő az eredeti posztja. Ha már szél: a bal oldali szárnyvédő szerepében Ansaldi kerül bevetésre, a 2015/2016-os idényt végig ott (és a túloldalon) játszotta előző állomáshelyén, szóval hátha most már láthatunk tőle ahhoz hasonló teljesítményeket is…
Előrébb már komplikáltabb a helyzet. A Genoa ellen ismét bebizonyosodott, hogy a Brozovic-Joao Mário kettős egyszerűen kevés védekezésben a pálya közepén, így egy általunk már sokszor pokolba kívánt ember számára nyílt meg az út: Felipe Melo kivételesen jól is szállt be legutóbb. Mindezek eredményeképp a legjobb interes teljesítményét hozó portugál egy sorral előrébb kerül, hogy támogathassa az aktuális szélsőt és Icardit.

Egyébként csak a szokásosakat mondhatjuk el: ha nem nyer a csapat, akkor blablabla… Tudjuk, kétszázezerszer leírtuk. De azért rögzítsük: amennyiben az év utolsó két meccsét valami csoda folytán behúzná a csapat, akkor legalább áldozhatnánk időt egyik kedvenc időtöltésünkre, a számolgatásra. Más mostanság úgysem jut nekünk.

Hivatalos kezdő: Handanovic – Murillo, Miranda, D’Ambrosio – Ansaldi, Brozovic, Felipe Melo, Candreva – Perisic, Icardi, Joao Mário.

A Digi Sport 1 élőben közvetíti a 12:30-kor kezdődő meccset.