Finito

Igen, mindennek vége. A tegnapi, Sampdoria ellen elszenvedett 1-0-ás vereséget követően kijelenthetjük, hogy az Inter számára ennyi volt a 2016-17-es labdarúgó idény. Szerintem tegnap este óta minden Nerazzurro azt kérdezi magától: el vagyunk átkozva?

Ugyanazt láthattuk, mint a hétközi fordulóban a Toro ellen: végre fel tudtuk gyorsítani a játékot, amit személy szerint nagyon hiányoltam a szezon elején. Persze ebben a Bikákhoz hasonlóan a Sampdoria is partner volt, egyikőjük sem a busz leparkoltatását választotta, ennek pedig elméletileg feküdnie kellene ennek a falábú csordának (lásd Juve ellen). De nem. Nem, nem és nem.

Mert nálunk minden csak elméletben működik, meg papíron és állítólag, de a gyakorlatban már már semmit sem tudunk véghez vinni. Holott tegnap legalább a támadójátékban láthattuk, hogy valami igenis mocorog, még ha csak nagyon mélyen is a srácokban.

Nyilvánvaló, hogy De Boernak befellegzett, ezek után nem kaphat több esélyt. Lehet, mire feltöltöm a cikket, hivatalos is lesz a menesztése. Egyet kérek a vezetőségtől: ne hallgassatok Morattira, Leonardo nem edző.

Most elkezdhetném elemezni, hogy miben hibázott a holland, akár tegnap, akár a munkássága egészét nézve, de felesleges. Lehet, hogy ezt  a meccset megnyertük volna egy Serie A-ban edződött trénerrel. Lehet, hogy egy Piolival, vagy akár egy Mandorlinivel ezt mi nyerjük meg 1-0-ra, és nem fordítva. De azt kell megértenünk, hogy itt már nem edzőkérdésről van szó. Réges-rég nem. Mert az nem létezik, hogy Benitez, Leonardo, Gasperini, Mazzarri, Mancini és De Boer mind, egytől egyig B-kategóriás edző. Ilyen nincs.

Ugye azt nem hisszük el, hogy a világon csak két edző van, akik fel tudnák emelni az Intert Mourinho és Simeone személyében? Vagy ha Cholo idejönne és pár sikeres év után lelépne, akkor utána ugyanúgy eltűnnénk a süllyesztőben, mint José távozását követően? Ez nonszensz. Ennek nem így kellene működnie. Kellene…

 

És az sem lehet igaz, hogy Alvaro Pereira, M’Vila, Ricky Alvarez, Kondogbia, Gabriel Barbosa is csak a Youtube-on néznek ki jól. De akkor mégis mi a gond? Érdemes visszakeresni a kommenteket az elmúlt pár évből, az átigazolási időszak utolsó napja után: rendre elégedettek voltunk és azt írtátok le Ti is, hogy Ausilio jó döntéseket hozott, a megfelelő embereket igazolta le. Aztán valahogy mégis mindig ott lyukadunk ki, hogy Mirandán meg Handanovicon kívül az összes igazolásunk mehet a kukába.

 

Talán Moggi átkozott el minket? Ül az irodájában és miközben szivarozik egy Inter mezbe öltöztetett woodoo babát szurkál? Elnézve Palacio kihagyott ziccerét a végjátékban, el is tudom képzelni, hogy a vén csaló átkot szórt ránk. Ha ez így  van, valaki vegye le a rontást, mert ez már nem vicces, és hétről hétre jobban fáj.

Mivel nincs ingerem ránézni a tabellára fejből mondom:  5 vereségünk van. A Roma tavaly néggyel lett harmadik. Be kell látni, ez elúszott.