Leave Frankie alone!

Míg az Inter egy „szimpla” Sampdoria elleni vendégjátékra készül, Frank de Boer számára tulajdonképpen minden forduló vérre megy. A hármas vereségsorozat óta Damoklész kardjaként lebeg a feje felett a menesztés veszélye, és bár a  Torino elleni meccs jól sikerült, egy ma esti buktával könnyedén vége lehet a dalnak a holland mester számára.

Valamilyen szinten érthető, ha valaki azt mondja, rúgják ki minél előbb Franket, hiszen a csapat háza táján felmerülő problémákra nem nagyon találta meg eddig a gyógyírt, és a mutatott játék is katasztrofális volt nem egy esetben. De én mégis azok táborát erősítem, akik szerint korai lenne még megszabadulni tőle. Miért? Lássuk csak:

– Mert arról, ami itt zajlik, nyilvánvalóan ő tehet a legkevésbé, a gondok többsége nyáron, vagy még jóval azelőtt kezdődött.

– Ebből következik, hogy ő lenne az az edző, akit nem azért menesztenénk, mert igazán rosszul teszi a dolgát, hanem azért mert egyszerűen nem tesz csodát, nem csinál a deviáns, elégedetlen játékosokból buddhista szerzetest, az ügyetlenekből aranylabdást, a butákból professzort,  a káoszból rendszert. Emellett sajnos Icardi sem őt kérte meg, hogy legyen a könyve szellemírója.

-Az, hogy szakmailag megfelelő-e, majd elválik, de megjegyzem, nála sokkal kevésbé alkalmas arcok is kaptak már ennél jóval több időt építkezésre. Azt meg már igencsak unom, hogy az Internél minden problémára az edzőcserében látják a megoldást.

-Sajnos jelen pillanatban nála jelentősen jobb szakember nem követhetné őt az Inter kispadján. Az öreg, vaskalapos olaszok eddig sem váltak be, Leonardo vélhetően egy vicc, rajtuk kívül pedig talán még Bielsa neve merült fel, akivel idén egy olasz csapat már ráfázott kissé.

A BL-hez tehát egy Guidolinnal sem lennénk közelebb, az pedig, hogy mi van az EL-ben, látszólag a kutyát nem érdekli, szóval miért is ne hagyhatná a vezetőség jelenlegi edzőnket dolgozni (legalább míg megtanulja a játékosok keresztnevét) ?  Ja persze, tényleg: hiszen ez a klub  az Inter, amelyik évek óta annyira sietne vissza az élmezőnybe, hogy rendre saját lábában bukik el, ahelyett, hogy megfontoltan haladna előre. Pedig ha egy kicsit lenyugodnának a kedélyek, talán nem kéne görcsbe rándult gyomorral várnunk egy olyan bajnokit, mint a ma esti.

Ellenfelünk a Sampdoria finoman fogalmazva nem azt nyújtja eddig, amire hivatottak lennének. Két győzelemmel kezdték a szezont, majd jókora mélyrepülésbe kezdtek, amiből a városi rivális Genoa legyőzése jelenthetett volna kiutat, de aztán 4 nappal később csúnyán felnégyelte őket a Juventus. Meccsenként átlagban egy gólt lőnek, ami természetesen azt jelenti, hogy nekünk most hármat fognak, Muriel-Quagliarella-Ricky Alvarez felosztásban. Vagy ha kérhetném, inkább ne, de hát ki tudja, hisz láttunk már pár flúgos futamot a Samp ellen. Ki ne emlékezne olyan meccsekre, mint a világ legdrámaibb 0-0-ja két kiállított Inter-középhátvéddel, és Mourinho emblematikus tiltakozásával. És persze ott az a 3-2, ami minden alkalommal eszembe jut, ha kétgólos vesztésre állunk a 85. perc táján. Vagyis elnézést, hazudtam. Minden egyes nap eszembe jut legalább egyszer, és mindig kiráz tőle a hideg. Sorry, elkalandoztam.

recoba_martins_vieri.jpg

Valamilyen oknál fogva szeretünk a genovaiakkal üzletelni, így lesz néhány ex mindkét oldalon. Ha Edert nem is, Icardit száz százalék, hogy fütyülni fogják a helyi szurkolók (reméljük a mieink már nem annyira), én viszont akkor fütyülnék a tévé előtt ha Palombo, Silvestre, Dodo és Alvarez még mindig kékfekete mezben játszana. De ha már ilyen lelkesedéssel gyűjtik arrafelé a felsült Inter játékosokat, van még pár ötletem számukra a jelenlegi keretből, Nagatomót például tökéletesen el tudom képzelni a Sampdoriában. Vagy a Salgótarjáni Bányászban, vagy bárhol.

Pedig úgy néz ki, ismét kezd alapembernek számítani Milánóban a japán válogatott cserebalhátvédje,  továbbra is várjuk vissza Miangue-ot, vélhetően egyelőre hiába, hiszen vagy Naga, vagy Santon kezdhet. Ezt leszámítva azonban minden adott egy jó kezdőhöz: a védelem egyértelmű, egyel följebb Medel eltiltása miatt vélhetően újra pályára kerülhet a hétközben tökéletesen működő Brozovic-Mario-Banega trió (végre egy középpálya ahol mindenki tud passzolni és lőni!), elől pedig egyre valószínűbb, hogy ismét Eder kezd Perisic helyett.  Ezzel szemben Jovetic és Gabriel nem zavarhat sok vizet, mivel valamiért mindketten kimaradtak az utazó keretből.

A meccs 20.45-től látható a Digi 1-en élőben, Forza Inter, jó szórakozást kívánok!