Meddig büntettek még minket?

Hányszor, de hányszor fogadtam már meg, hogy elég volt soha többet nem ülök le ebben a szezonban Inter meccset nézni, amíg Mazzarri az edző! Aztán jön a hétvége és sunyiban úgy intézem a programot, hogy valahogy csak ott tudjak tespedni a készülék előtt egy sörrel, meg egy levél xanaxszal a kezemben. Tegnap este a bombaerős Bolognát láttuk vendégül, s válaszolva Rolkó barátom beharangozójára azt kell, hogy mondjam, sajnos elcsapta a gyomrunkat ez a vacsora gyanánt szervírozott bolognai. Hajtás után nézzük is, hogy mi miatt is ültünk egész éjjel a retyón! 

A kezdőcsapatunkban semmi meglepő nem volt, Jonathan sérült volt, Guarin gólpassza ( az egész világ rajtunk röhög) már Mazzarrinak sem tetszett, Kuzmanovics visszakerült a kispadra, Cambiasso meg a kezdőcsapatba. Nem tudom miért van, de én nyugodtabb vagyok, ha Chuchu ott van a pályán. Eléggé visszás volt látni, hogy a Livorno ellen a kispadon Milito, Zanetti és Cambiasso üldögél egymás mellett. Tudom, hogy már egy kicsit eljárt felettük az idő, de valahogy furcsa volt a szituáció, megfogalmazni nem tudom az okát.  Mazzarri hatalmas meglepetésre három védős rendszerben ( 3-5-2 ) állt fel Garicsékkal szemben. Konkrétan: a Handa- Rolando, Ranocchia, Juan Jesus, – D’Ambrosio, Alvarez, Cambiasso, Hernanes, Nagatomo, – Palacio, Icardi kezdőcsapat kísérelte meg, hogy mosolyt csaljon a mérkőzésre kilátogató, vagy tv-készülékeket, vagy monitorokat,  vagy kivetítőteket, vagy okos telefonokat bámuló nerazzurók arcára. A meccs előtt Christian Chivutól és fejvédőjétől búcsúzott a Meazza közönsége, én meg azon morfondíroztam, hogy azért 2007-ben, mikor Christiant leigazoltuk a Rómától, egy hangyányit erősebb keretünk volt. Hét év telt el azóta, de nekem most hetvennek tűnik.

Mazzoleni sípot egyet, s mi azt láthattuk az első percekben, hogy a csapatunk egész pörgősen kezdett neki a meccsnek. Végre nem óvatoskodtunk az elején, hanem gyorsan meg is mutattuk, hogy ki itt a domináns hím. Nagatomo centerezett egyet, Icardi meg szépen megelőzte a védőjét és a gyengébbik ( bal ) lábával mattolta Curcit. Eto’o óta nem volt egy normális kilencesünk, most már van! Húsz percig simán uraltuk a meccsen, a bolognaiak azt sem igazán tudták, hogy melyik bolygón vannak.A félidő közepe táján aztán megnyugodtak a vendégek, nálunk Jesus sajna lesérült ( Samuel jött ), valahol éreztem, hogy meg fogjuk kapni a szokásos hülye gólunkat. Garics ( osztrák-magyar monarchia játékosa ) megkajoltatta Nagatomót, a centerezését Lazaros még Handanovicsba bikázta hét méterről, de a kipattanó persze, hogy egy vendégjátékoshoz került, Pazienza be is lőtte egy kis szerencsével. A szünetben nem cseréltünk, akkor mi nem szoktunk, de 8 perccel a térfél csere után jött a milliók által a kezdőcsapatba követelt Kovacic. A tizenkettő egy tucat futballista prototípusát megtestesítő D’Ambrosiót váltotta a horvát. A hetek óta, és tegnap este is, formán kívül futballozó Alvarez huzódott ki a jobb oldalra, aki azért védekezni nem nagyon tud, így fenn állt annak a veszélye, hogy arról az oldalról lendületből vezethetik rá a védőinkre a labdát. Mondjuk én egy Alvarez-Kovacic cserét logikusabb lépésnek tartottam volna. Mondjuk Mazzarrinál nem kell logikát keresni, ösztönös zseni az ember, mint ahogy Icardi is az! Kovacic, Hernanes volt a labda útja, majd Wanda pasija nem sokat szarakodott, megtolta egy kicsit befelé, aztán a balkötő helyéről, húszról felvarrta a hosszú pipába! 

Ilyen gólok miatt érdemes szeretni ezt a játékot, rég láttam ekkora gólt Inter játékostól! Jelentem Icardi jó focista, becsüljük meg! Meg voltam győződve róla, hogy lazán hozzuk ezt a meccset, már szépen elköltöttem ( fejben ) a tippmix nyereményemet, erre Rolando gondoskodott róla, hogy hétfőn is menjek dolgozni. Egy teljesen ártalmatlan beadást, nincs rá jobb szó, odabalfaszkodik Kone elé, aki köszönte szépen és begurította a kapunkba. Ilyen nincs, nem létezik! Múlt héten Guarin, most meg ez! Mazzarri ( ez logikus volt ) behozta a hajrára Militót, VÉGRE HÁROM CSATÁRRAL támadtuk az ellenfél kapuját, aminek meg is lett az eredménye, egy földöntúli csoda! Történ egy olyan, hogy szabálytalankodtak egy Inter játékossal szemben a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig a tizenegyes pontra mutatott. ( még a CNN is Breaking News keretében tudósított róla ) Mazzarri ugye, eleve senkit sem nevez ki a büntetők elvégzésére, hisz egy teljesen felesleges dolog lenne, a büntetők elvégzést sem gyakorolják a játékosok az edzéseken. Már fel sem festik a tizenegyes pontot az edzőpálya gyepére, s itt álltak a játékosok teljesen tanácstalanul, hogy mit is csináljanak. Milito, Palacio, Icardi, Hernanes négyesből végül is Milito lett a győztes, aki letette a labdát a büntetőpontra. ( lehet, hogy szerencsésebb volt a régi Adriano-Mihajlovics kő,papír, olló csata ) Görcsösen mozgott Milito eddig ebben a szezonban, ezt a tizenegyest is így lőtte, Curci simán kiütötte a lövést, engem meg a xanasz zsibasztott el. Már nem idegeskedem, csendes őrültként végigmeredtem a maradék pár percet, Acquafresca ziccerét még homályosan láttam, kikapcsoltam a TV-t, megettem a szelvényemet, lehunytam a szemem. Jó Éjszakát! 2-2 

osztályzatok:

– Handanovics – A gólokról nem tehetett, van még itt pár meccse nálunk, aztán nyáron majd elviszi egy komoly csapat. (6)

– Rolando – Ekkorát hibázni! Jézusom! (4)

– Ranocchia – Amióta visszakerült a kezdőbe, egész jól tolja. Még az is lehet, hogy ki fogják vinni a VB-re, s nem szakkommentátornak. (6)

– Juan Jesus – Gyorsan lesérül, amíg a pályán volt, addig nem kaptunk gólt (6)

– cseréje Samuel – Közepes fölé. (5.5)

– D’Amrosio – Ebben a srácban ki látott fantáziát? Lehet, hogy jó a menedzsere! (4)

– cseréje Kovacic – Vitt egy kis dinamikát a játékunkba, volt jó sok körömpassza, a tizenegyes előtt szituációban is tőle indult a támadás, de megint csinált egy olyat, hogy tizenhét méterről, szemben a kapuval, lövés helyett kitette a Alvareznek a szélére a zsugát, aki lényegesen rosszabb helyzetben volt, mint ő. Ezeken kellene javítani, hogy igazán nagy játékos legyen belőle. (6)

– Alvarez – Így akarja lejjebb vinni az árát? Tragédia hetek óta! (4)

– Cambiasso – Hozta, amit vártunk tőle (5.5)

– cseréje Milito – Diego, ne döntögesd a szobrod! (4)

 Hernanes – Gyémántra leltünk benne, csak nehogy megegyék a disznók! (6.5)

– Nagatomo – Szép gólpassz, majd kaptunk is egyet róla, de sokkal aktívabb volt a bal oldalunk, mint a másik. (6)

– Palacio – Volt egy szép lövése, kibirkózott egy büntetőt, jövő héten majd lő gólt is! (6)

– ICARDI – Így kell egy csatárnak játszani Inter mezben! (8)

– Mazzarri – Menjen el Mester és egyen meg egy pet palackot! (5)