Apa-fia csatársorral

Állítólag megtörtént eset: egy szabolcs- vagy borsod megyei járási ifjúsági (!!) focimeccsen a helyi kisebbség egyik sztárja is a hazai csapatot erősítette, az enyhén pörkölt bajszú középpályást egy „Hajrá, apa!” bekiabálással biztatták az oldalvonal mellől utódai. Valami hasonlónak lehetünk szemtanúi a kedd esti Coppa Italia-negyeddöntőn, amelyen az Inter támadósorát a 36 felé közeledő Rocchi és a 19 esztendős Livaja alkothatja.

Először is, köszönjük a Bolognának a Napoli eltakarítását, ellenük nyilván összerezzenve ülnénk le hosszú idő után ismét a Digisport képernyője elé.

Egri Viktorék a magyar vonatkozás miatt jól jártak, hogy ezt a meccset választották, mert régóta köztudott, hogy az Inter és a Bologna közös kampányt indított az olasz stadionokban egyre gyakrabban tapasztalható rasszista megnyilvánulások ellen, ennek jelképévé Weisz Árpádot választották.

A két csapat vezetősége és játékosai megemlékeznek a Meazza Executive-termében, ahol Giuliano Pisapia milánói és Virginio Merola bolognai polgármester kicseréli a Weisz feliratú mezt, a játékosok pedig Weisz feliratú mezben futnak ki a pályára.

Az 1944. január 30-án az auschwitzi haláltáborban feleségével és gyermekeivel együtt meghalt Weisz Árpád tiszteletére tavaly januárban emléktáblát avattak fel.