Egy szerethető Rocchi

Az Olimpico lelátója helyett a Meazza kispadján fog ücsörögni júniusig a 35 esztendős csatár, aki Diego Forlán elárvult 9-es mezébe bújik bele. A Lazio 300 ezer eurót kap a féléves kölcsönadásért, míg a kopasz 800 ezerért melegítheti Livaja helyett a padot és állhat be tüzet oltani a 78. percben Gargano helyére a Chievo ellen 0-1-nél 44 ezer néző előtt vasárnap délután.

Merthogy erre a szerepre szerződik Milánóba.

Ez a januári mercato sem múlt el tehát toldozás-foltozás nélkül, más kérdés, hogy tömött trezor hiányában Falcao helyett be kell érnünk ilyen low-budget megoldásokkal. Rocchi igazolása szembe megy a nyáron meghirdetett fiatalítási tenderrel, Brancáék inkább választottak egy rutinos vénembert Milito mögé, minthogy visszahozzák például a barcelonai kölcsönben ígéretesen kezdő Longót, vagy hogy megtartsák az El-ben jól, a bajnokságban gyengén teljesítő másik szőrtelen tökűt (Livaja). Rajtuk kívül komoly opció nem nagyon merült fel.

Háttal látható az új igazolás

A tarfejű támadót állítólag Strama kérte, ő meg jobban ért hozzá, mint a világ összes bloggere együttvéve. Mi csak azt látjuk, hogy emberünket Klose és Floccari mellett még Kozák (!!) is megelőzi a Lazio csatárrangsorában, szóval itt mindjárt két pozíciót bukik felfelé.

Internazionale, 2013.