Sok Ics vs Handanovics

556 évvel ezelőtt Hunyadi Jánosnak sikerült egy időre megálljt parancsolni a török csapatoknak Nándorfehérváron, most Stramaccioni hadvezérünknek egy picivel könnyebb dolga lesz, hisz csak 11 szerb vitéz állja útját. Még ott a büszke mosoly arcunkon a szombat esti diadalunk okán, de itt az újabb feladat, amit meg kell oldanunk. Idegenben jó az x alapon tökéletesen elégedett lennék, ha 3 ponttal a sporttáskákban utaznánk vissza Milánóba, így az utolsó két EL-meccsen, akár még a blog olvasóiból összeverbuvált csapat is kiállhatna.

Visszanézve hőn szeretett csapatunk 104 éves történetét, megállapíthatjuk, hogy ómennek nem egy rossz dolog, ha épp Belgrádban kell vendégszerepelnünk kupameccsen. 1963/1964-es évad BEK kiírásában oda-vissza vertük őket, s a Grande Inter meg sem állt a  bécsi döntőig, ahol Mazzola és társai (Puskással és Di Stefanóval felálló Real Madridot vertük el) fel is emelhették a serleget. Persze ezek még azok az idők voltak, amikor nem csak nevében volt Bajnokcsapatok Európa Kupája, hanem tényleg az aktuális bajnokcsapatok indulhattak el, s nem tudtad leírni 80%-os valószínűséggel 10 évre előre, hogy melyik csapatok lesznek ott a következő években a legjobb 16 között (speciel én már halálosan unom ezt a mostani rendszert). Az 1990/1991-es UEFA-kupa küzdelmek során sem vetették magukat a milánói metró elé az Inter vezetői, hogy ismét partizánkodnunk kell, mivel  hazai 3-0 után, Belgrádban 1-1-et játszottunk, a további koreográfia meg a szokásos. Kupadöntő, megfűszerezve egy kis kupagyőzelemmel (Roma ellen nyertünk 2-1-es összesítéssel) .

Hazájának bajnokságában most is szépen penget a Partizan, eddigi 11 bajnokijukból 10-et behúztak, ott is vannak 30 ponttal az első helyen. A C. Zvezda ott liheg a nyomukban 3 pont lemaradással, el lehet képzelni, hogy milyen hangulat lesz a 2 hét múlva esedékes belgrádi derbin.  Ezek meccsek hangulatáról, belgrádi éveiről, érzéseiről nyilatkozik Dejan Sztankovics az inter.it-en. Akinek kedve, ideje és megfelelő angol (olasz) nyelvtudása van, ne fogja vissza magát és nyugodtan fordítsa le, s a kommentek közé illessze be az eredményt. Szerkesztőségünk egy 3 dimenziós Sneijderné posztert tud felajánlani a fáradozásért.

sneijderné

A ma esti meccsen a zebraizélés során megsérült Ranocchiára és Samulre nem számíthat Stramaccioni. Coutinho, Sneijder, Obi és sajnos Sztankovics sem volt nevezettek listáján. Ezt a kezdőt olvastam, mikor önmagamba fordultam: Handanovics – Zanetti, JJ, Silvestre, Nagatomo – Guarin, Gargano, Mudingayi, Pereira – Livaja, Palacio. Militóra, Cassanóra és Cambiassóra is ráfér egy kis pihenés, ha meg baj van, a padról be tudnak szállni. A magyar sportcsatornák közül „természetesen” egyik sem közvetíti az összecsapást, hisz a Sporting Lisszabon-Genk valószínűleg nézők millióit szegezi a képernyők elé. Kérésünk a szokásos! Jöjjenek a jó minőségű straemek, meg persze a győzelem!