Nézzük együtt!

Kezdem a legfontosabbal, mert hiába van mindjárt november, a mercato kifogyhatatlan téma: brazil híradások szerint Paulinho végre meghozta A Döntést és az Intert választotta. Köszönjük.

Még nem késő jelentkezni a blog első meccsnézésére ma délután 15 órától a dohány utcai Champs-be, ahol két év virtuális kocsmázás után most teljes életnagyságban találkozhat blogger és kommentelő, a nicknevekhez arcok, hangok és gesztusok társulhatnak, mehetünk együtt wc-re a szünetben. Aki eljön, ezentúl hat hónapig ingyen olvashatja a blogot!

Az emberiség női felének igen jelentős részéhez hasonlóan a következő hónap elején nehéz napok várnak a csapatra is. A vasárnapi bolognai kirándulás után a hétközi fordulóban a Sampdoria érkezik a Meazzába, aztán szombaton Stramaccioni milánói karrierjének legnehezebb feladata jön: menni kell Torinóba és nem a bikákhoz. Mindezekből következik a rotáció fogalmának gyakorlati használatba ültetése.

Szegény Philippe, beleőszült a sok sérülésbe

Coutinho forgatásán a kis brazil egy hónapos sérülése miatt biztosan nem kell vakarnia okos fejét a fiatal mágusnak, pedig a két nehéz idegenbeli meccsen nagyon jól jött volna a mikrofonfrizurát kinövő kölök gyorsasága, lendülete, cselezőkészsége. Helyettese már a Bologna ellen az előbbi tulajdonságok kétharmadával nem rendelkező Alvarez lehet, mert Cassanóra talán nagyobb szükség van az exei ellen, hisz nyilván odateszi majd magát és hajlandó lesz legalább 70 métert sprintben közlekedni. Ranocchia és Juan Jesus egy sárgányira van az eltiltástól, én azt mondom, mindketten rúgják fel a fürdőskurva Gilardinót, mint a taknyot és pihenjenek inkább szerdán.

Ötös győzemi szériát rettentő rég nem épített az Inter, most meglehet. Ehhez remek előjel, hogy legutóbb 2002. februárjában kapott ki a csapat Gianni Morandi városában, azaz legutóbbi nyolc bolognai látogatásakor veretlen maradt. Ha ehhez hozzávesszük az idegenben mutatott barcelonai formát, a statisztika alapján talán jobban járnak Diamantiék, ha ki sem állnak. A piros-kékek legutóbbi 13 hazai mérkőzésükön szereztek gólt, az Inter pedig a firenzei Romulo szeptember végi találata óta (230 perce) úgy óvja hálója szüzességét, mint anno Andi a Big Brother első szériájában a sajátját. Melyik szakad meg?

Néhányan emelkedő pulzusszámmal öltöznek be a gyúratás után, ilyen hazai oldalon az Inter primavera két egykori legendás alakja, Khrin és Acquafresca, igaz, utóbbi maximum Halloween-ra, mert sérült. Kongói-belga trancsírozós barátunk valószínűleg Colgate-reklámba illő mosollyal kopogtat be egykori cimboráihoz, előre elnézést kérve a várható derékmagasságú becsúszó szerelésekért.

Végezetül köszöntsük mai születésnaposunkat, Obafemi Martinst, aki ma ünnepli a 28.-at. Vagy nem.