Tanti auguri!

Ha a napokban olvastatok Népsportot, tudhatjátok, hogy a mainstream blogok mostanában ünneplik második születésnapjukat. Így vagyunk ezzel mi is, konkrétan ma fújjuk el virtuális tortánk gyertyáit! A kisebb meglepetés (most nem ő), ahogy tavaly, a délután folyamán jut el hozzátok, nyomjátok az f5-öt ezerrel! Addig is a legtöbb családtagunkhoz hasonlóan nyolc kérdés erejéig meginterjúztattuk saját magunkat, fogadjátok szeretettel.

 

1. Mit adott neked a Nerazzurri blog?

Bobogoal: A havi 3000 euro honorárium mellé még barátságokra is szert tehetettem.

csabinter: Azóta felismernek a szülőfalum utcáin.

GPT: Csatornát, gyógyászatot, oktatást, bort, közrendet, öntözést, utakat, vízvezetékhálózatot.

Horas: Népszerűséget, hírnevet, hatalmat és az ebből adódó idült alkohol-, kokain- és szerencsejáték függőséget.

Rolkó88: Néhány plusz jóakarót.

Viridis Aquilae: Ugye ez a kérdés nem a NAV-tól jött? Remélem, hogy minden pontos az éves adóbevallásomban…

2. Mire gondolsz vissza legszívesebben az elmúlt két évből („blogilag, interileg”)?

Bobogoal: Blogilag: Sonicscrewdriverowner nevű lelkes kommentelőnk versbe öntött karácsonyi jókívánsága! Interileg: Személyes élmények okoznak az ember életében maradandó dolgokat, így a legutolsó begyűjtött trófeánk (2011 olasz kupa) helyszíni megtekintését írnám ide.

csabinter: Blogilag arra, hogy még benito is megdicsér minket néha a kommentfosó közösségre, amit összehoztunk (tervezünk közös meccsnézést!), interileg a 2011/12-es hazai mezre.

GPT: A csapat tekintetében a májusi derbyre, a blog életében pedig az, hogy Csabi összehozott egy sokféle érdeklődéssel és sokféle stílussal rendelkező, mégis olajozottan működő csapatot (csak beharangozót ne kellene írni – lásd 6. kérdés.)

Horas: GPT és Viridis leigazolására szívesen gondolok, mert mindkettőben (főleg utóbbiban) részt vettem és ötletgazda voltam. Egyrészről velük szerintem sokat erősödtünk, színesedtünk, illetve ez egy jó visszajelzés, hogy talán már előttük sem csináltuk rosszul a dolgokat, ha közösséget vállaltak velünk. Bár lehet, hogy ők is csak a pénzre és a reflektorfényre hajtottak, ami ennek a blognak a szerkesztésével jár.

Rolkó88: Arra, hogy ez idő alatt is elbúcsúztattunk négy edzőt.

Viridis Aquilae: Öröm, hogy ilyen aktív magyar interes közösséget alakítottunk ki, és tartunk szóval, ezért érdemes csinálni. Hadd legyek egy kicsit egoista is, nagy öröm nekem bármiféle elismerés, dicsérő szó, bók, amit egy poszt után kapok, vagy volt, hogy írták, hogy most érzelmileg „betaláltam”. Ezért van értelme annak, ha nem csak a fióknak írok. Szóval, ezúton is köszönöm.

3. Ha nem írnál a blogba, akkor…?

Bobogoal: Lehet, összejönne még egy gyerek.

csabinterNem kapnék rajongói leveleket.

GPT: Ráérnék a feltört football managerrel összevásárolni a kommentelők által követelt álomcsapatot („Bunkó vagy, Branca!”), hogy aztán 2 év alatt megnyerjem a csapattal a scudetto-t, BL-t és a Super Bowlt.

Horas: Floodolnék, flamelnék (ezek gyönyörű árpádkori igék), amire régebben igen hajlamos voltam.

Rolkó88: …FIFA-mester lennék.

Viridis Aquilae: Akkor most nem is kérdeznéd, hogy mi lenne, ha nem írnék a blogba. Vagy arra gondolsz, hogy fellélegezne a közösség, hogy a modorosan szarkasztikus, fura, latin nevű csávó végre nem akarja mindenről megmondani a tutit? Esetleg még bajnokesélyes is volna a csapat nélkülem? Válasszatok.

4. Mivel tennéd jobbá a blogot?

Bobogoal: Fejleszteném a helyesírásomat!

csabinter: Januártól decemberig minden nap kizárólag átigazolási pletykákat posztolnék, aztán a kommenteket szétoffolnám átigazolási pletykákkal.

GPT: Kevesebbet írnék a tehetségesebb kollégák térnyerése érdekében.

Horas: Van igény aktuális bajnoki tabellára, és a bloghoz, a szerzőkhöz kapcsolódó további blog linkekre, bár ez ügyben én sok mindent nem tudok tenni. Idővel majd  szeretnék videós taktikai elemzéseket csinálni.

Rolkó88: Kezdeném Vratislav Gresko játékának kielemzésével…

Viridis Aquilae: Terveztem egy ilyen hurkapálcikás-szalvétás báb showt, Muntarival, Pazzinivel, Záratével (hiányoznak a kedvencek), Nagatomóval és Morattival, melyben mi adnánk a hasonmások hangjait. De még értesítenem kell Csabit is (vegyük úgy, hogy megtörtént), az ő hangja elég kellemesen búg hozzá.

5. Melyik a kedvenc népsportos blogod?

Bobogoal: A második kedvencem a Lazio-blog. A többi nem érdekel.

csabinter: Micsoda kérdés, a Balotelli!

GPT: Itt illik udvarias választ adni, de én nem fogok: ez.

Horas: –

Rolkó88: A miénk után kb. mindegyiken találok érdekes, jó olvasmányokat. HatosfalMennyei játszótérBarça-blogArsenal-blogReal Madrid-blog, stb.

Viridis Aquilae: Sajnálom, de nem tudok olvasni. Ezért írok.

6. Te is utálsz beharangozót írni?

Bobogoal: Nem.

csabinter: Majdnem annyira utálom, mint a Juventust.

GPT: Akkor mindig zavar támad a légkörben és szivárgás miatt lezárják a ’zinternetemet.

Horas: Nem feltétlen. Beharangot sorozatban rossz írni, vagy túlságosan érdektelen párosítás esetén. Én egyébként egy aktuális agymenéssel meg tudom oldani az ilyen szitukat mostanság.

Rolkó88: Ki nem?

Viridis Aquilae: Fordítva működök, mint a normális emberek (a többség az egyszerűség kedvéért idiótának hív), szóval én szeretek.

7. Milyen lesz a blog 20 év múlva?

Bobogoal: Kínai…

csabinter: A gyermekem (akkor is ha lány) írja (?) majd a beharangozókat azon a készüléken, amin egyszerre tud telefonálni, torrentezni, pizzát hidratálni, neutralizálni és keresztül lát a ruhán.

GPT: A Gazzetta tőlünk kérdezi meg a várható kezdőt.

Horas: Érintőképernyős.

Rolkó88: Érdekfeszítő.

Viridis Aquilae: Csak lekéred hanggal az új bejegyzést, és a hologram technikának köszönhetően megjelenik az írója előtted és elkezdi felolvasni. Az én esetemben énekelni (vagy verselni), és utána persze jól elverheted a hologramomat, ha megint felidegesítettelek. Horas az örök munkanélküliekkel, Benítezzel és Ranierivel jelentkezik a videó szobából a taktikai rovattal, Csabi meg Hogy volt?-szerű nosztalgia beszélgetéseket folytat Milánóban az ikonjainkkal. Első vendég: Christian Chivu, aki elhozza nekünk legendás fejvédőjét is. Dizájn center. Persze csak tipp.

8. Kedvenc posztod?

BobogoalA film forog tovább.

csabinter: hónap momentumait szeretem a legjobban, plusz ha már Viridis, a ZanettirőlMilitóról és a torinói szerelmeimről szóló írását említeném. A forlános GPT-poszt és Bobogoal csatárkereső irománya is kedvenc, utóbbi a bevezető hirdetés miatt.

GPT: Nem tudnék egyet kiemelni, összességében Csabi „Megsárgult papírlapok” sorozata a kedvencem.

Horas: Jó kérdés, erre hirtelen nem tudok választ adni.

Rolkó88: A metallicás és a filmes Csabi-poszt.

Viridis Aquilae: Rengeteg jó posztunk van (önfényezés rulez), néhányat már emlegettek, de hozok példákat: GPT rendhagyó értékelése az értékelhetetlenről, Rolkó88 Poli elherdálásáról, Bobogoal Forlán csúfos bukásáról, horas elemzései nagyon hasznosak, ez a legszebb emlék közülük. Csabinak meg töménytelen mennyiségű minőségi írása van (pl. az emlegetett filmes poszt), ezért direkt nem az ötlet, hanem felépítés szerint választottam. Ebben minden szó a helyén van.