Majdnem ELbohóckodtuk

A streamekkel folytatott állandó háborúmat tegnap estére felfüggesztettem, így úgy döntöttem, hogy kedvenc csapatom EL-mérkőzését (nem a Vászlónak drukkolok) megtekintem televízión keresztül. GPT kollégával, illetve a trieszti útról cikket író Gyuszival és barátnőjével alkottuk a „mini” Curva Nordot asztalunknál. Rajtunk kívül mindenki jól érezte magát a helyen, hisz hideg volt a sör, jól főz a szakács, barátságos a tulaj, csinosak a felszolgálók (mármint a lányok). Mi a meccset néztük és ezt láttuk.

Két capuccino áráért jegyet tudtak venni a drukkerek a meccsre, már 5 euróért a második gyűrűről lehetett csodálni Nagatomo trükközéseit. Nem is panaszkodhattak Morattiék az érdektelenségre, mivel 41236 jegy gazdára talált. A mérkőzés még el sem kezdődött, de nekünk könnybe lábadt a szemünk. Mi már elbúcsúztattuk Juliót, tegnap a játékostársak, az elnökség és a szurkolók is megtették.

Bíztam, hogy JC iránti tiszteletből is komolyan fogja venni a, Castellazzi – Jonathan, Silvestre, Samuel, Juan Jesus –  Zanetti, Cambiasso, Nagatomo – Cassano, Coutinho – Palacio kezdőcsapat a mérkőzést. El is indult a meccs, de olyan EL-tempóban futballoztak a csapatok. A Vasluinál egy picit többet volt a a labda, de nagy helyzetük nem igazán volt, mi egy Samuel-fejessel riogattuk az ellenfél kapusát, de a kapufát valószínűleg egy Milan alkalmazott ácsolhatta. Jött még egy Coutinho-lövés, majd megérkezett a szokásos rémálom. Castellazzi mellett eltolta a labdát Antal, Luca meg jobb híján felrúgta a román (magyar) játékost. A bíró sporttárs az ilyenkor szokásos tizenegyes-piros kombinációt alkalmazta, mi  meg Handanovics honfitársát, Belecset rendeltük a gyepre.(Cassanót áldozta be Strama) Úgyse védett még tétmeccsen nálunk, hát éppen itt volt az ideje. A tizenegyest mindenesére beverte a Vaslui, így gyorsan témát váltottunk az asztalnál, hisz addig a várható csoportbéli ellenfelekről, meg az amszterdami esetleges EL-döntő megtekintése volt a téma. Persze aztán rájöttünk, hogy nem kell túlságosan izgulnunk, mivel csapatunk már sikeresen oldott meg egy „10 emberrel hogyan kell kihúzni a 0-1-et ” című feladványt, valami Barcelona ellen. A szünetig nem történ semmi, elégé Ranieri-szerűen játszott a társaság. A második félidőben érkezett Guarin Samuel helyére, egy picit már kezdtünk futballcsapatra emlékeztetni. Zanetti futotta a legtöbbet, Guarin sok labdát szerzett, Coutinhón látszott, hogy brazil, Nagatomón nem látszott, hogy japán. Szépen csordogált a meccs, mint a halántékomon az izzadságcseppek, aztán lőttünk egy gyönyörű gólt. Labdaszerzés, Coutinho ritmust váltott, tanári zsuga Palaciónak, egy jó ütemű csel befelé, majd higgadt befejezés. 1-1, hurrá, nyugi.

Három percre visszazökkent vérnyomásunk a normális értékre, de aztán gyorsan rendelnünk kellett valami erőset. Vaslui rúgott egy szögletet, Belecs a rokonok elé ment ki a pályaudvarra, Varela köszönte szépen és bólintott. 1-2, baj van! Hátra volt még 11 perc, hogy kikészüljön az idegrendszerünk, de hatalmas szerencse, hogy edző van a padunkon, így lépett egy teljesen logikusat és racionálisat. Ranocchia jött Jonathan helyett, Traktor kigurult jobb bekkbe, így masszívabbá vált a védelmünk. Palacio a hajrában kihagyott egy ajtó-ablakot, Guarin aztán végképp helyre rakta a dolgokat és igazolta Horas kollégánkat, aki korábban sokat dicsérte a kolumbiait. Történt, hogy Fredy barátunk labdát szerzett a félpályánál és tankszerűen megindult az ellenfél kapuja felé. Mindenki várta, hogy majd passzol, de ő nem bízta a véletlenre a dolgot, egyszerűen belőtte kapuba. 2-2, VÉGE!

Guarin

Osztályzatok:

Castellazzi – Ilyen a kapussors (0)

cseréje Belecs – Hétvégén menj át Handanovicshoz és ne csak sörözzetek, hanem tanulj tőle! (4)

Jonathan – Nem egy Macion, de még egy fél sem. (4)

cseréje Ranocchia – Beállt. (0)

Silvestre – Átlag. (5)

Samuel – Talán Morattival még fel tudja venni a versenyfutást. (4)

cseréje Guarin – Szerelt, ütközött, kiszolgált, meccset döntött el. (8)

Juan Jesus – Nekem még testidegen a csapatban. (5)

Zanetti – Robot, vagy ember? (7)

Cambiasso – Lassulásból jeles (5)

Nagatomo – Jó lenne már a marketingosztálynak teljesíteni a távol-keletre előírt mezeladási darabszámot. (3)

Cassano – 35 perc és egy majdnem gólpassz. (6)

Coutinho – Így kell játszani egy fiatal, brazil tehetségnek. (7)

Palacio – Szép volt Branca! (7)

Stamaccioni – Hülye kezdőcsapat, normális cserék, 10 emberrel is meccsben maradtunk. (6)

Breaking News! Elkészítették az EL csoportkör sorsolását. Elkerültük a Videotont, így Belgrádig kell autóznunk, ha látni akarjuk kedvenceinket. Konkrétan az orosz Rubin Kazany, a szerb Partizán Belgrád és az azeri Neftcshi Baku lesz az ellenfelünk. (látszik, hogy Morattiék kelet felé nyitnak) Valószínűleg a Sold Out táblát nem fogják kitenni, egyik hazai meccsen sem, a Meazza jegypénztáraira (amúgy is olaszul beszélnek Milánóban). Hiába no azért az EL egy másik kávéház, de azért  minimális célunk célunk nem lehet más, mint a csoport megnyerése! Csak vegyük is komolyan!