Támad a Vérnyúl

A mercato célegyenesére fordulva napról napra csak kapkodjuk a fejünket, úgy jönnek egyre-másra a baráti áron megszerzett, igencsak hasznosnak tűnő szerzemények. A legújabb igazolás az uruguay-i Vérnyúl, aki Nápolyból teszi át a székhelyét északra, és aki a hírek szerint akár már holnap este nekiállhat csonkolni a Vaslui kalandorait.

Az egész nyáron keresztül folyamatosan napirenden lévő téma volt a középpálya védekező részének megerősítése. A mercato elején érkezett a komoly Serie A rutinnal rendelkező, budget megoldás Mudingayi. Ugyanakkor Stramaccioni egyértelművé tette, hogy szüksége lesz még egy torokharapóra a tervezett 4-3-2-1-es felálláshoz.

A nyár folyamán a legtöbbször a City-nél remek szezont futó holland mellkas-masszőr Nigel De Jong neve röppent fel, de vele kapcsolatban komoly akadályt jelentett a vaskos fizetése. Az elmúlt hetekben Branca a Portónál legyeskedett Pereira mellett Fernando megszerzése miatt, de a portugálok utóbbi esetében elég komoly összegre tartanak igényt. (Nyilván nem lelkesíti őket a gondolat, hogy fél év alatt leraboljuk a középpályájukat.)

Az összehasonlító teszt
A 2007 óta Olaszország gyepeit felszántó Gargano neve pletyka szintjén már többször is felröppent a sajtóban, de egészen komolyra nagyon hirtelen, gyakorlatilag a Cassano megszerzése óta eltelt szűk 48 órában fordultak a dolgok. Cassano még valószínűleg az orvosi vizsgálaton izzadt a futópadon, amikor a Gazzetta és a Sky egymástól függetlenül jelentette, hogy Garganót is bezsákoltuk. Egy évre kölcsönbe érkezik 1.25 millióért, a kivásárlási opciót 5.25 millióban határozták meg (a Sky szerint 5 millió).

Branca ezzel elkönyvelhet egy újabb pirospontot az ellenőrzőjébe. Gyakorlatilag bagóért hoztunk el egy komoly olaszországi rutinnal rendelkező, a legjobb korban lévő (28 éves) embert, kifejezetten Stramaccioni kérésének megfelelően. A mesternek ezzel már öt stabil embere van a három posztra Cambiasso, Guarín, Mudingayi, Gargano és Obi személyében, illetve ott van a Jolly Jokerként bármikor ide bedobható Capitano, a sérülésből majd ősszel visszatérő Mariga, valamint Stankovic, akinek távozásáról egyelőre nem nagyon hallani.