Karcsú terrorista és felszabadult szamuráj

Semmi jelentősége a nyolcadik Trofeo TIM-győzelemnek és nyilván nem lehet komolyabb következtéseket levonni egy albán krumpliföld szintjét sem megütő pályán játszott júliusi felkészülési meccsből, nem is fogunk, de azért a bíztató pillanatokat, amiket láttunk, megosztjuk. Leginkább az új- és kölcsönből visszatérő arcokra fókuszálunk.

Guarín mondjuk pont egyik halmazba se tartozik. A speedfitness-kezelés nem kicsit látszik a tavasszal még seedorfi seggméretű kolumbiain: lefogyott, gyorsult, lendületesebb lett – ha ezeket a Nagy Fogyás című egykori tv2-es produkcióban látjuk, azonnal küldjük rá az sms-t bruttó 380-ért. A Juventus ellen hiba nélkül játszott, szorított helyzetben sem tudták szerelni, már-már zlatani szinten fedezte a labdát. A szélre kitolt Coutinho miatt gyakorlatilag rá hárultak a szervezési feladatok, akadt pár egészen kiváló indítása, melyek a megafos talaj miatt nem értek pontosan célba. Előbb-utóbb a lórúgás erejű lövései is szépen beakadnak majd, vagyis hosszú távon évekig terrorizálhatja a középpályát. Bár a torna legjobbjának a fürtösfejű brazilt választották, nálam Frédié a pezsgő.

Hol a hiba a képen?

A kis Philippe harmadik edzőmeccsén harmadik gólját szerezte (Grazie, Lucio), ismét igazolta, hogy a kezdőben a helye az idény kellemes meglepetése lehet. Módfelett kíváncsian várjuk, Sneijder visszatérésével hol talál neki helyet Strama, mert inkább a trequartista pozíciója fekszik neki.

Kozsó barátunk átmentette görcsös és rossz formáját az első 45 percre, de a másodikban felszabadulva olyanokat mutatott, amiket Zarate kis túlzással az egész szezonban nem. Maurito, ugye láttad, hogyan kell a védővonalból kilépve pontosan beadni?

Handanovic folytatja a Pagliuca által megkezdett és Toldo által továbbvitt hagyományokat a jóképű és magabiztos Inter-kapus képviseletével. Örülnek a fiúk, boldogok a lányok.

Silvestre tipikus mintapéldánya az általam furcsa mód kedvelt dél-amerikai prosztó középhátvédnek. Rögtön tekintélyt szerez egy tockossal vagy bokasercegtetéssel, vetődik, csúszik, mászik, könyököl, keményen néz, labdával együtt viszi a lábat. Lehetne gyorsabb.

Jonathan teljesítményére jelzőt találni könnyű. Olyan volt, mint a pálya talaja: minősíthetetlen. A Juventus ellen az oldalára kihúzódó Asamoah és a felfutó De Ceglie akkor ment el mellette, amikor akart, egy-két alkalommal középre keveredve meg majdnem összehozott egy gólt. Zanettit ide, de kurva gyorsan.