Vágjátok őket kupán!

Antonio Cassano alma materjának vendége lesz a csapat a Milan és a Juventus társaságában szombaton első komolyabbnak mondható felkészülési tornáján, a szokásos nyár közepi Trofeo TIM-en Bariban. A hagyományok szerint a felek 45 perces meccseket vívnak, döntetlen esetén idegborzoló tizenegyespárbaj következik. Az így szerzett diadalért kettő pont jár, de a vesztes is gazdagodik eggyel. Az első találkozón rögtön az Inter kezd a bajnokkal, szóval csutkára 20:45-re tessenek a Digisport képernyője elé püffedni.

Taktikai okoskodásba fölösleges belemenni, pláne, hogy a TIM kupa általában langyos játékot hozva rabol el 2-3 órát a szurkoló életéből. Mégis megvan a bája a 30 fokos kánikulában is általában telt házas San Nicolában való izzadásnak, na.

Különböző okok miatt hiányzik nagyjából egy csapatnyi játékos. Julio Cesar az ismert események miatt nem tagja a keretnek, Maicon vagy nincs formában, vagy képzeletben már Madridban tanulja a vai tu török német megfelelőjét Öziltől, Pazzini és Castaignos gyaníthatóan a Milánóból kifelé vezető sztráda szélén álldogálnak fuvarért szopok eladó táblával a nyakukban, Sneijder még méregtelenít a vakációjából hazatérve, Sztankovics és Alvarez sérültek, Obi és Mudingayi négerek.

A két szimpatikus ellenfél közül a zlatantalanított Milan utazik le Púliába nagyjából az Interéhez hasonló minőségű, primaverásokkal feltöltött kerettel. A Juventusból szinte csak az Eb-résztvevők hiányoznak.