Mi lesz a dobozban?

Hét főbűn van, kapitány úr. Kevélység, fösvénység, bujaság, irigység, torkosság, harag, restség.

A William Somerset nyomozót alakító Morgan Freemant idéztük a Hetedik című filmből.

Tovább után szembesítjük Marco Brancát hét legfőbb bűnével.

1. Kevélység

A büszkeség elfajulása; míg a büszke ember nagy becset tulajdonít személyes tulajdonságoknak, birtoknak, származásnak, kitüntetésnek, de azért nem néz le szükségképpen másokat, csak a magáét tartja nagyra, esetleg joggal, addig a kevély, főleg másokkal szemben, kiket lenéz, tartja magát nagyra, nagyobbra.

Az Orialival vívott harcát megnyerte. Kérdezzük meg az egykori világbajnok középpályást, miért kellett eljönnie a klubtól?

2. Fösvénység

A megszerzett véges javakhoz való rendetlen ragaszkodás. A fösvénység a világ javainak túlzott szeretete, az azokhoz való beteges ragaszkodás.

Chivu és Sztankovics zsíros szerződése és kora nem kicsit mond ellent a meghirdetett fiatalítási és költségcsökkentési projektnek. Miért ragaszkodik a két szenátorhoz?

3. Bujaság

Mert a buja ember nem tud őszintén szeretni, nem akarja magát egy életre elkötelezni társa mellett, nem kíván boldogítani, hanem éppen ellenkezőleg: isteníti a szabadosságot, mindig csak kapni, leszakítani kíván.

Főleg dél-amerikai youtube-huszárokat lehetőleg nagy pénzért. Miért is ne hozna inkább európai (ne adj’ isten Serie A) tapasztalattal rendelkező fiatalt (Jovetics, Poli?)

4. Irigység

Mások értékei láttán ébredt ellenséges indulat, mely önmagára nézve rossznak látja a másik lelki vagy anyagi javait. Gyümölcse a káröröm.

Fordítsuk meg: Bonucci, Santon, Destro, Faraoni(?) elkótyavetyélése miatt az ellenfelek szüretelik a káröröm gyümölcsét.

5. Torkosság

A mértékletesség, amelyet a táplálkozás megszorításán kezdünk és a böjtön át folytatunk, csodálatos hatású általános jellemtulajdonsággá bővülhet, amely egész lényünkre kiterjed.

A megszorítások és a böjt Mudingayikhoz és Európa-ligás helyhez vezetnek.

6. Harag

A harag az emberi lélek azon indulata, mely a megsértett, megrövidített, várakozásaiban megcsalatkozott, szokásaiban megzavart, önérzetében sértett ember lelkében ezen dolgok okozója ellen támad. A harag, a megtorlással párosulva bosszúvá válik. Ha ez az érzés hirtelen, nagy erővel támad fel a hirtelen harag (méreg) nevet kapja.

Feltámadt, méghozzá Destro valószínűsíthető Rómába igazolásával. Hogy is volt a megegyezés a Genoa elnökével?

7. Restség

Vonakodás a szükséges áldozathozataltól vagy erőfeszítéstől.

Ismét Andrea Poli neve kerül elő. Nem érte meg azt a 6 milliót?

 

Aki látta a filmet, tudja a címben feltett kérdésre a választ.