Vasárnapi desszert: Fiorentina

Ha mindenki vasárnap délben áll neki az ebédnek, akkor pont befejezi az evést, mire Firenzében elkezdődik a Serie A legfontosabb meccse. Amikor az embert borotvaárusok hívogatják, hogy vegyem meg azt, ami nem is kell, akkor ezt a meccset is simán el lehet adni. Ezen vannak a csapat tagjai is, dübörög a propagandagépezet, cél a dobogó.

Legutóbb Zarate ecsetelte a sajtónak, hogy ő hisz a dobogóban. Neki meg is van erre minden oka, hiszen csodálatos dolgok történnek vele mostanában. A szezon végére megszerezte első gólját a bajnokságban, ami egy csatártól nem kis dolog. Az ő helyében ki ne lenne bizakodó? Egyelőre az új seprű is jól seper, Sramaccionival még veretlenek vagyunk. Most jön viszont talán az eddigi legnehezebb meccse a fiatal miszternek, mivel a kieső helytől csak 3 pontra levő Fiorentina biztos nem adja olcsón a bőrét hazai pályán. Az Inter ezzel szemben szintén az életéért küzd, az európai kupaindulás (nem kell hangsúlyozni, hogy különösen a BL) nagyon fontos lenne, mind a presztízs miatt, mind pedig anyagi okokból. Most a Lazio, Udinese, Roma, Napoli négyes áll előttünk a dobogós küzdelemben, hat ponton belül, szóval Zaraténél kicsit komolyabb embertől kellene azt hallani, hogy ez meglesz. Én most Militoban bízom, akit elkapott a gépszíj, és ha így folytatja, akkor még akár gólkirály is lehet, mivel csak Ibrahimovic áll előtte. Egy újabb mesterhármasra biztos nem lenne válasza Behramiéknak.

A szezon hajrájában borzasztó nehéz a sorsolásunk: Fio (i), Udinese (i), Cesena (o), Parma (i), Milan (o), de a Scarpinitől tudjuk, hogy nulla é impossibile! A közvetlen riválisok hétvégi meccsei: Chievo-Udinese, Napoli-Novara, Lazio-Lecce és lesz egy Juventus-Roma is. Egy szó, mint száz kötelező győzni!

Az Inter felállásáról ennyit: Julio Cesar – Zanetti, Lucio, Chivu, Nagatomo – Cambiasso, Stankovic, Guarin (Obi) – Alvarez, Milito, Zarate. A kispadon: Castellazzi, Faraoni, Ranocchia, Obi (Guarin), Poli, Forlan, Pazzini. Sérülés miatt még nincsen Maicon, Sneijder, Castaignos, eltiltott Samuel, a többiek nem férnek be. Forlan a pályán nem sokat nyújt, de hét közben legalább ügyesen jelenik meg Moratti mellett marketing rendezvényeken. Vasárnap Chivu biztos nagyobb örömmel köti fel a fejkendőjét, mert újra középső védőként játszhat.

Fiorentina a Boruc – Gamberini, Natali, Nastasic – Cassani, Behrami, Montolivo, Lazzari, Pasqual – Cerci – Ljajic kezdővel állhat fel, a padon pedig Neto, Felipe, De Silvestri, Kharja, Marchionni, Salifu, Acosty ül majd. Amauri el van tiltva, Jovetic, Kroldrup és Vargas sérült.

Stramaccioni sajtótájékoztatója élőben az inter.it-en fél egytől.

Fiorentina-Inter, vasárnap 12:30.