Catania? Challenge Accepted!

Beharangozót írni a Catania ellni meccsünkről, kb olyan, mint téligumit reklámozni Nigériában, de meg kell próbálni. Február 1-én rúgtunk utoljára gólt, azóta eltelt egy hónap. Csak az nem vert meg minket, akivel nem játszottunk, de most a Catania ellen elkezdhetjük visszaállítani a nem kicsit lerombolt renomét. Challenge accepted!

A Catania lőtávolban van, azaz egy esetleges vendégsiker azt jelentené, hogy a déliek akár pontszámban be is érhetnek minket (sőt még van egy elmaradt mérkőzésük is). Csak az a szerencsénk, hogy a két másik üldözőnk a Palermo és a Chievo a Milannal és a Juventusszal játszik majd, így nem valószínű, hogy ők begyűjtik a három pontot. Tehát hátrébb a hétvégén talán nem zuhanunk. Ha nagyon optimisták akarunk lenni, akkor arra is gondolhatunk, hogy egy esetleges győzelem esetén, és ha a római derbit a szimpatikusabb Lazio nyeri, akkor akár a hatodik helyre is léphetünk. Az európai kupahelyekkel még nem érdemes foglalkozni, a BL 9 pontra, az EL 4 pontra van. De hogy azok is végképp megnyugodjanak, akik a tavalyi Sampdoria-féle végkifejlettől tartanak, azoknak el kell mondani, hogy a biztos bentmaradáshoz már csak négy pont kell! Állítólag a kiesés ellen küzdő csapatoknak ugyanis 40 pont a cél.

Bizakodásra adhat okot, hogy Ranocchia sérülés miatt nem játszhat. Ugyanilyen okból nem lesz Alvarez és Guarin sem, Castaignos pedig komoly nyálelválasztási problémák miatt eltiltott. A Gazzetta szerint a várható kezdő a következő (4-4-2): Julio Cesar – Maicon, Lucio, Samuel, Zanetti – Faraoni, Palombo, Cambiasso, Nagatomo – Milito, Pazzini (Kispad: Castellazzi, Cordoba, Stankovic, Poli, Sneijder, Forlan, Chivu.) A védelemben a megszokott öregek, a középpályán viszont ha valóban nem kezd Sneijder, a támadósorban pedig tényleg Pazzini fut ki a gyepre, akkor csak az ima marad. Valószínűleg ezt azért találta ki így Ranieri, hogy legalább a cseréibe ne lehessen belekötni, ha majd behozza Sneijdert és Forlánt. Az öreg kezdi kapizsgálni, hogyan lehetne újra nyerni, ugyanis a legutóbbi sajtótájékoztatóján azt mondta, hogy „gólt kell lőnöd, ha nyerni akarsz”. Bölcs.

A Catania játéka nem tudom, hogy kit érdekel, ezért csak a teljesség igénye miatt írom le, a várhatóan 4-3-3-ban felálló csapat várható kezdőjét: Carrizo – Motta, Legrottaglie, Spolli, Marchese – Seymour, Lodi, Almiron – Gomez, Bergessio, Barrientos. A kispadon Kosicky, Bellusci, Llama, Ebagua, Izco, Catellani és Ricchiuti várja, hogy ők is hősök lehessenek a Meazzában győzelemre törő Cataniában. Campagnolo és Potenza sérült.

Inter-Catania, vasárnap 20:45, Stadio Giuseppe Meazza