Leszegett fejjel előre

A tavaszi szezon ötödik mérkőzése következik. Ugyanúgy, mint az őszi szezonban, a Bologna ellen szerezhetjük meg az első győzelmet a visszavágók során is. A tabellára nézve papíron sima meccs lenne, de láttunk mi már karón varjút.

A scudettóról már kétszer lemondtunk idén. Először Gasperini ámokfutása alatt, amikor a kiesőzóna szélén táncoltunk, majd hiába volt egy hét mérkőzéses győzelmi széria és kerültünk belátható közelségbe az első helyhez, az utolsó négy bajnoki után már beszélni sem érdemes a scudettóról. A Bologna idei szezonja nem fog bekerülni a klub legszebb éveit taglaló kiadványba, ennek ellenére nem lesz sétagalopp a Meazzában, hiszen a Lecce és a Novara még rosszabb szezont fut, mégis mindkét kiesőjelölt csapat kapott gól nélkül, győzelemmel abszolválta az Inter elleni párharcot az elmúlt hetekben, a Palermo és a Roma pedig egyenesen négyet vágott…

Mit várhatunk tehát az Intertől? Most már nem lepődünk meg semmin, de ha a nagy számok törvényét veszsük alapul, akkor szinte egészen biztos a pontszerzés, akár a győzelem is, mondjuk ehhez igazán el kellene kezdeni gyártani a gólokat is, mert az utóbbi öt tétmeccsen csak Milito lőtt gólt, és ő most nem lesz. A másik pedig hogy a védelem is összekaphatná már magát végre, mert ezen az öt meccsen viszont kaptunk 12 gólt. A fejekben már talán a jövő heti franciaországi BL meccs is jár, (ezért is játszunk pénteken a Bologna ellen), de túl fontos a bajnokság ahhoz, hogy félvállról vegyük. A harmadik hely jelenleg hat pontra van, így egy újabb hazai pontvesztés már több mint kínos lenne.

A Gazzetta szerint a várható kezdőcsapat a következő: Julio Cesar – Maicon, Lucio, Ranocchia, Chivu – Zanetti, Cambiasso, Poli – Sneijder – Forlan, Pazzini.

A kispadon: Castellazzi, Cordoba, Nagatomo, Faraoni, Obi, Palombo, Castaignos, ZarateGuarinAlvarez és Samuel sérült. Milito és Stankovic valószínűleg mezítláb aludtak, ők influenza miatt dőltek ki. A Novarai kezdő négy helyen változik, végre újra megnézhetjük Forlant a kezdőben, igaz talán jobb lett volna Pazzini helyett.

A Bologna várható kezdője: Gillet – Raggi, Portanova, Antonsson – Pulzetti, Perez, Mudingayi, Morleo – Ramirez, Taider – Di Vaio. Kispadon: Agliardi, Garics, Cherubin, Rubin, Diamanti, Kone, AcquafrescaLoria eltiltott. A Bologna játéka nagyban Di Vaiora épül (ő a csapat házi gólkirálya 6 góllal), így ha őt és Ramirezt sikerül kikapcsolni, akkor nagy baj nem lehet. A vendégek jelenleg hátulról a negyedikek, de két mérkőzésük elmaradt, így akár 11.-ek is lehetnének. Ami még érdekes, hogy mindkét csapat kilenc alkalommal vonult le vesztesként a pályáról.

A mérkőzés február 17-én pénteken, 20:45-kor a Giuseppe Meazza Stadionban.