Karácsonyi zuhanyhíradó

Lelki szemeinkkel látjuk Brancát, ahogy a rántotthús és halászlé hegyek után, kajakómában, félholtan böfög a sörtől és házi pálinkától a kanapén, és még 5 percet kér magától, mielőtt felhívja Ausiliót, Ranierit, Paolillót és a csipet-csapatot, mert már idő van. Hasonló körülmények között, 4 nap ivászat, és mértéktelen zabálás után vetemedünk neki mi is ennek a posztnak. Nézzünk szét az ünnepek után, mi maradt a piacon.

Nem vettük volna zokon, ha a szakmai stáb legalább Juan Jesust lefixálja és beteszi a fa alá, hogy amíg tartanak az ünnepek és érdemben nem lehet neki állni dolgozni, legyen kin/min csámcsogni. Főleg, mert tőle hónapok óta csak egy hajszál választ el minket, de az üzembiztosan. Az ő ügye, a szokásos „már csak részletek vannak hátra” stádiumban van, magyarán, még ki kéne fizetni és áthozni a gyereket Amerikából. Ő valószínűleg Chivu távozása esetén érkezik meg, amire jó esély van. Chivut sokan vinnék általános  megdöbbenésünkre. Kezdve a Genoától, akik megadnák neki a 2 millás fizetést is, a Napoli is érdeklődik iránta, Muntarival egyetemben és egy Ajaxos pletyka is tartja magát. Genoa a pénz miatt lenne a legjobb neki, a Napolival van sansz a BL-szereplésre, de őket meg mi nem feltétlen erősítenénk, bár ezt Pandevvel már úgy-ahogy megtettük, szóval most is megtörténhet. Juan Jesussal egyébként első ránézésre akár már most is jól járhatunk. Egy full backnek visszaminősített, baloldali Maicon utód a srác, aki azért előre felé is meg tudja húzni a dolgokat ha nagyon muszáj, de leginkább egy sallangmentes, megbízható, brazil hátvédet kell elképzelni. Középhátvédként is működik, úgyhogy mindenképpen jó ötletnek tűnik. A bal oldal évek óta betöltetlen és azért középen is vannak bajok, főleg a korral. Kérdés, hogy milyen szintet üt meg majd a srác.

A védelembe ezen kívül nagyon más igazolás nem várható, maximum akkor, ha valaki a mercato vége előtt súlyosan megsérül. A középpályán boldog-boldogtalant összehoztak velünk, a Kucka ügy nagyon elcsendesedett, Ranieri valószínűleg lefújta a még Gasperini által kitalált transzfert. Fredy Guarinért sokallja a stáb a 15 millió eurót, jó hülyék, a nyáron agyonudvarolt Casemiro került megint képbe,  Montolivót is szóba hozták velünk, ahogy mindenkivel, ő is lehet Moratti meglepetése. Bár Montolivo helyett Guarint tanácsosabb lenne elhozni, mert Montolivo típusú játékosunk van Poli személyében, őt kéne inkább erőltetni, bár kétségtelen, hogy a kékszemű olasz olcsóbb mulatság lenne, mint a kolumbiai nehéztüzér. Ralf és Paulinho volt esélyes az érkezésre, de a Corinthians nem igazán akar elengedni senkit. A nagyválogatottat is megjárt tehetség, Romulo is képben van, de nála még csak a tapogatózás szintjén van a dolog. Ha lenne beleszólásunk, akkor Guarin nevét böknénk ki, utána Ralfét és végül Montolivóét. A középpályára Muntari valószínűsíthető távozása miatt keresnek embert Brancáék, és ha Muntari helyett egy, a kezdőben is használható ember érkezik, akkor Obi kerülhet kölcsönbe, vele kapcsolatban a Chievót és a Palermót is lehetett olvasni.

Ranieri, ha minden igaz, a 4-2-3-1- hez szeretne egy szélsőt, de azt sem bánjuk, ha kiderül, hogy mégis csak a 4-4-2-höz, egész jól működött a vége felé már a dolog.  Ide is rengeteg lehetséges megfejtés érkezett, a mostani sláger Juan Manuel Vargas, akiért Muntari játékjoga is játszik, persze ha a ghánai is rábólint, illetve a firenzeieknek is kell Sulley. Vargas, ha nincs is túl nagy formában manapság, jó üzlet lenne, egy ilyen baloldali mindenes igencsak elférne a keretben. 10-12 millió euró között megy a kínlódás jelen esetben, Vargas játszhatna a BL-ben is.  Jefferson Farfánt sok mindenkivel összeboronálták, így velünk is.  Nyáron lejár a szerződése, így relative olcsón el lehetne hozni, kíváncsian várjuk, kinél köt ki, nálunk elférne. Moratti „ajándéka” lehet még Lucas Moura, a Sao Paolo üdvöskéje is, de a vele kapcsolatos ügy igencsak vajúdás jellegű. Nem igazán akarják elengedni, és mi sem tudunk olyan összeget az asztalra csapni, amitől elgondolkodnának, rá igazán kevés az esély, bár lehet Moratti felfújja a pofáját és letesz érte egy régi vonalas, igazi Moratti-féle ajánlatot. Amit nem feltétlen bánnánk, mert akkor Coutinho mellé a másik szupertehetségű brazil támadó középpályást is beszákolnánk. Schelotto van még a kalapban, az Atalanta új Camoranesije, ő sem tűnik rossz választásnak, az igazán ígéretes olasz fiatalok között van. Az ára behatárolhatatlan, a transfermarkt.co.uk. szerint 2015-ig van szerződése, nemrég hosszabbított, pedig nyáron ingyen igazolható lett volna. Rebesgetik még a Catania, Alejandro Gomezét is, ő is fiatal, ráadásul argentin, Brancáéknak ez manapság bőven elég. Újabban Marko Marint is összehozzák az Interrel, de ezzel igen csak nagyok a fenntartásaink. És tettek az újságírók egy reménytelen kísérletet Kraszics és az Inter összeboronálására is, akitől kétségtelenül megszabadulna 12 millió euró fejében a Juventus, de addig legyünk víz alatt, míg pont a mi javunkra. Ha választhatnánk, Vargas vagy Schelotto mellett tennénk le a voksunkat, természetesen csak azért, mert állítólag ezen szinten van pénz a kasszában.

A támadósorban Milito és Castaignos távozására is van esély, utóbbira igen magas, több olasz kis csapat is vinné kölcsön, a Siena és a Novara is szívesen látná. Megmondtuk, hogy felesleges még elhozni. Milito távozása több helyen is bukhat, egyrészről a fizetése nem túl kompatibilis a jelenlegi játékszínvonalával, amit kisebb klubok biztosan nem fognak tudni állni, illetve, hogy továbbra is marasztalja a vezetőség a treble szezonban nyújtott felejthetetlen teljesítménye miatt. Milito egyébként apránként azért javulgat, ha nem kell rendszeresen játszania, még talán el is fér a keretben. Viszont az eddig szóba került érkezők listája nem túl illusztris. A hónapok óta még edzésről is kitiltott Amauri, az udinei Floro Flores (bár ő talán még be is válhatna), a Palermo cserecsatára, a világjáró Mauricio Pinilla, German Denis, akinek az olasz pályafutását a mostani féléve menti meg a közröhej tárgyától. Claudio Pizarro nevét is olvashattuk ez ügyben, ahogy a Mönchengladbach fiatal csatár tehetségét Marco Reust is. Itt szívesebben látnánk a Marseille-nél kegyvesztetté váló André Pierre Gignacot,  talán Papiss Cissét, esetleg  Lukas Podolskit vagy Klaas-Jan Huntelaart, ugyan utóbbi kettő vélhetően drága mulatság lenne, bár mindkettőnek 2013-ig van szerződése. Időben elkezdett udvarlással elérhető lenne, hogy ne is igazán akarják ezt meghosszabbítani és nyáron ránk nézve igencsak pozitív pozícióból indulhatnának a tárgyalások. Kíváncsian várjuk, Brancáék mit hoznak össze és Moratti bácsi mit ért ajándék alatt.