Marseille – Inter a BL-ben

Hosszú percekig gondolkodtam a poszt címén, remélem, tetszik mindenkinek.

A pénteki nyoni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőinek sorsolását az elmúlt évekkel ellentétben úgy vártuk, hogy igazából nem vártuk: a nagyjából egyforma erősségű leendő legyőzöttek közül szerintem a 2-3. legnehezebbet irányították sorsolták az Inter útjába, mégpedig a francia Olympique Marseille-t.

Viridis kiváló elemzést írt többek között Sami Naceri kedvenc csapatáról is, így a kikötővárosiak bemutatását megspórolhatom. A Stade Vélodrome-ban játsszák az első mérkőzést február 22-én, szerdán. A visszavágót március 13-án, kedden rendezik.

Szemezgessünk az ilyenkor szokásos közhelyparádéból:

Mindig nehéz ellenük játszani, igazi multinacionális csapat. Tavaszra remélhetőleg visszatérnek a kulcsjátékosaink közül többen és ha úgy játszunk, ahogy képességeink alapján illene, jó esélyt látok a továbbjutásra” – mondja Luis Figo.

Ranieri nosztalgiázós énjét vette elő: „Nagyszerű meccs lesz, de nem csak a két klub, hanem Deschamps és köztem is: 2004-ben kiejtette a csapatomat, a Chelsea-t még a Monaco edzőjeként. Ezen a szinten már egyforma erősek az ellenfelek. Hogy elégedett vagyok-e a sorsolással, azt a párharc után tudom megmondani. A legfontosabb kérdés az az, hogyan tudunk mentálisan és fizikálisan felkészülni, mert alapból olyan csapat vagyunk, amelyik bárkit megverhet.

Ha már a múltban merengünk, eddig egyszer találkozott a két társaság európai kupaporondon: a 2003/04-es idényben tavasszal mindkét meccsen 1-0-ás Marseille-győzelem született, a gall földi összecsapás gólját valami Didier Drogba nevű fószer szerezte.

A további párosítások:

Olympique Lyon-APOEL
Napoli-Chelsea
AC Milan-Arsenal
FC Basel-FC Bayern München
Bayer Leverkusen-Barcelona
CSZKA Moszkva-Real Madrid
Zenit-Benfica