Csoki, csipsz, szotyi, Inter

A hótunalmas válogatott két hétnek végre vége (jobban szórakoztat egy néma fekete-fehér palesztin gyurmafilm), szombat délutántól újra el lehet nyúlni az ágyon és kapcsolgatni a Serie A-Bundesliga-Premier League (a spanyol nem érdekel) triangulum meccseit egy tábla csokival (van új Milka, banános), egy csomag csipsszel (követelem vissza a régi Chio sültkrumplit) és pár zacskó szotyival (a rózsaszín cégláblás illatszer-édesség diszkontban lehet ár-érték arányban a legfinomabbat beszerezni). Ja, játszik az Inter is. 

Méghozzá a keddi Bajnokok Ligája kör miatt a Campionato szombati fordulónyitóján. A szimpatikus szardíniai ellenfél a napokban kissé érthetetlenül edzőt váltott, mindenki tudja, milyen közhellyel vastagon átitatott mondat jönne most, ha folytatnám.

Julio Cesar – Maicon, Lucio, Chivu, Nagatomo. Alapesetben nem csapunk a homlokunkhoz, ha eme öt úriember húzza fel a falat hátul. Nos, ma egyikük sem fogja. JC és Kamaszuka hetek óta hiányzik, Chivu szerencsére eltiltott, viszont így a lelátón ülve aligha tudja meggyőzni a Liverpool vagy a Napoli embereit, hogy télen érdemes szponzorációs szerződést kötniük a helyi fejvédőgyárral. Ami nagyobb baj, hogy a Jezsuita Terminátor isten parancsára picit lesérült, játéka kérdéses, Ranieri szerint a BL-ben folytathatja küldetését. Nincs Maicon sem, helyén a kicsit kisebb, kicsit világosabb, kicsit gyengébb alteregója bizonyíthatja, hogy a jonatán alma legalább olyan finom, mint a delicsesz.

A középpályások közül Poli már majdnem felépült elég furán hangzik, de szinte mindenki sorban áll sorszámért, Tinkerman boldog. És reménykedik. Állítása szerint a scudettóért vívott csata nincs lefutva, bármi megtörténhet, ezért hinnünk kell benne, hogy sikerül, mert az Internek vannak a legjobb játékosaivan esélyünk. Hányok.

Elöl Forlánnak két hete van még, hogy megismertesse új csajával saját teste és Milánó szépségeit. Várunk Zarate első bajnoki góljára.

Témaváltás.

A törikönyvet fellapozva két érdekességre bukkanhatunk. Ma ünnepli 46. születésnapját az Interben két idényt lehúzott jelenlegi francia szövetségi kapitány és ezen a napon húzott először kék-fekete szerelést a mostanában sokat szidott átigazolásokért felelős menedzser.